Team INEOS legt Luke Rowe langer vast

Foto: Photo News

Luke Rowe (29) heeft zijn contract met vier jaar verlengd bij de Britse wielerformatie. Hij zal dan net als Tourwinnaar Egan Bernal tot eind 2023 in dienst van Team INEOS rijden.

Manager Dave Brailsford is opgetogen met contractverlenging van de Brit. “Luke vertegenwoordigt waar dit team voor staat – vastberadenheid, hard labeur, tegenslag overwinnen en daar sterker van terugkomen, vooraan in het peloton willen racen en altijd het team op de eerste plaats zetten.”

Rowe ontpopte zich de laatste jaren tot wegkapitein bij Team INEOS. De Welshman zit al sinds het prille begin bij het toenmalige Sky, waar hij op de eerste rij zat om zijn ploegmakkers Chris Froome (2015, 2016 en 2017), Geraint Thomas (2018) en Egan Bernal (2019) de Tour te zien winnen, al werd hij vorig jaar wel uit koers gezet na een opstootje met Tony Martin.

Momenteel vertoeft hij in de Ronde van Algarve als voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. In de Omloop Het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen en Dwars door Vlaanderen liet hij een toptien noteren in het verleden. In Kuurne-Brussel-Kuurne stond hij in 2017 op het podium als derde.

Door Joost Marynissen