Dit zijn de hoogtepunten van de modeweek in Londen

© *

Ruitjes bij Burberry, celebrities bij Tommy Hilfiger en veel glitter en volume bij tal van andere modehuizen. London Fashion Week zit er alweer op, maar niet zonder dit indrukwekkende lijstje van hoogtepunten.

VVA

Nostalgie doet wat met een mens. Dat werd duidelijk bij Burberry. Riccardo Tisci, die het Britse modemerk met een flinke portie streetwear injecteerde en het modehuis van de noodzakelijke modernisering voorzag, presenteerde dit keer in Londen een sterke collectie met een flinke knipoog naar de klassieke, Britse stijl. En zelfs de klassieke ruitjes kregen één van de hoofdrollen toegewezen. Bijna overal zag je ruitjes.

© Catwalkpictures

Ook in Londen waaide een Victoriaans windje over de catwalks heen. Na New York maakten de karakteristieke kraagjes, de lange rokken met ruches en stroken en het gebruik van zedig kant ook hier hun intrede bij Erdem, Simone Rocha en Yuhang Wang, weliswaar in een iets afgezwaktere versie en in een soberder kleurenpalet.

© Catwalkpictures

London Fashion Week is ongetwijfeld het hoogtepunt voor fans van de Beckhams. Het voltallige gezin kwam Victoria Beckham aanmoedigen van op de eerste rij en dat levert altijd leuke plaatjes op voor de aanwezige fotografen, én de fans uiteraard. En steevast kreeg ook Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, een zitje naast het fotogenieke gezin.

© ISOPIX

In New York zorgden grootse volumes voor een portie drama, bij Oscar de la Renta, Carolina Herrera en Christian Siriano, en ook Londen zag het groots. Volumineuze jurken werden gespot bij Richard Quinn, Molly Goddard en Simone Rocha, J.W. Anderson blies dan weer zijn jassen tot grootse proporties op.

© Catwalkpictures

Het Britse Tate Modern werd tijdens de catwalkshow van Tommy Hilfiger onder de voet gelopen door bekende modellen: Lottie Moss, Winnie Harlow, Jourdan Dunn, Lucas Jagger ... passeerden er allemaal de revue. Naomi Campbell (49) mocht de show openen en ook Lewis Hamilton, met wie de Amerikaanse ontwerper al enkele jaren samenwerkt, maakte zijn opwachting.

© Catwalkpictures

Het worden geen koude, donkere wintermaanden, als het van de Britse modehuizen afhangt. Eerder een feestelijke, want de collecties voor het volgende winterseizoen glanzen, glimmen en glinsteren naar hartenlust. En dat geldt niet enkel voor feestjurkjes, ook broeken, jassen, handtassen, mouwen en kragen mogen blinken. Let it shine.

© Catwalkpictures

Nog meer bekend volk op de catwalk. Bij 16Arlington, dat voor het eerst deelnam aan London Fashion Week, schreed niemand minder dan Lena Dunham over de catwalk. Ook voor de Amerikaanse actrice was dit een debuut.

© Photo News

Aanstormend modetalent in de kijker zetten door hen de kans te bieden om hun collectie te presenteren tijdens London Fashion Week. Dat is wat Fashion East beoogt. Simone Rocha en Jonathan Anderson zijn enkele bekende modenamen die eerder al naam en faam verzamelden nadat ze de catwalkshow van Fashion East onveilig mochten maken. Goed nieuws dus voor Gareth Wrighton, die dankzij zijn onconventionele ontwerpen en opvallende hoofddeksels zonder twijfel de meest opgemerkte gast van deze editie was.

© Catwalkpictures

Aangeboden door onze partners