FOTO. K&T Sint-Hubert verkoopt paaseitjes voor Back on Track

Deinze / Nevele - Op woensdagvoormiddag 11 maart stellen de mensen van Kaart- en Teerlingclub Sint-Hubert een verkoopstandje op aan het oud stadhuis op de Markt van Deinze. Ter gelegenheid van de woensdagmarkt bieden zij paaseitjes te koop aan in zakjes van 200 g voor €6. De opbrengst van deze verkoop wordt geschonken aan de Back on Track Foundation van Thomas Van der Plaetsen.

In maart 2018 organiseerde Kaart- en Teerlingclub Sint-Hubert Comedy in Ter Wilgen. Dat was toen ‘Deinze het land van Nevele door de eeuwen heen’, waarin het historisch fusieverhaal tussen Deinze en Nevele werd behandeld in woord, beeld en klank. De vereniging knoopt daarbij nu aan op vrijdag 13 maart met een nieuwe comedy show. Die is nu al uitverkocht, maar er volgt een tweede show ter gelegenheid van Petegem Kermis.

Voorzitter Christian Lachaert: ‘Veel bekende Deinzenaren, vooral politieke mandatarissen, werkten twee jaar geleden mee aan deelgenomen en liepen mee op de catwalk. In maart organiseren we opnieuw een gelijkaardige comedy en dat opnieuw onder de regie van Rita Van Caneghem en Marianne De Wulf. Dat gebeurt op vrijdagavond 13 maart in zaal Ter Wilgen. Die voorstelling is echter al volzet.’

Het thema van deze comedyvoorstelling is ‘Tirol’, waarbij Rita en Marianne als twee hostesses van een busmaatschappij reclame maken voor een busreis naar Tirol. Tussen de vertrekplaats Deinze en de aankomstplaats in Tirol worden er enkele grootsteden bezocht waar er iets te beleven valt. Dat wordt uitgebeeld door figuranten. ‘Marianne & Rita maken lol van Ter Wilgen tot Tirol’ heeft hetzelfde concept als de vorige keer. Rita en Marianne praten het verhaal aan elkaar en meer dan 70 figuranten, bekende en minder bekende Deinzenaren, beelden op de catwalk 200 verschillende personages uit.

Paaseitjes voor Back on Track

Christian Lachaert: ‘We schenken €1 per toegangskaart van de comedy show en de opbrengst van de verkoop van paaseitjes aan de Back on Track Foundation van Thomas Van der Plaetsen. Op woensdag 11 maart verkopen wij de paaseitjes op de wekelijkse markt in Deinze.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN