Collegeleerlingen organiseren filmtweedaagse voor goede doel

Foto: if

Geraardsbergen - De leerlingen van het zesde jaar van het Sint-Catharinacollege organiseren opnieuw een filmtweedaagse. Dit filmfestival is een project met als doel om de afstuderende leerlingen te leren ondernemen. De opbrengst gaat naar SOS Wilde Dieren en De Kleppe.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid staan centraal tijdens het filmevent. Zo gaat elk jaar het grootste deel van de opbrengst naar goede doelen die de leerlingen zelf uitkiezen.

De filmtweedaagse is p woensdag 11 en donderdag 12 maart. "Op 11 maart kan u genieten van ‘Bohemian Rhapsody’, een film over het leven van de iconische Queen-frontman Freddie Mercury. Op 12 maart staat ‘A Star Is Born’ gepland, een film die een beeld schetst van de ontluikende carrière van een popster. De hoofdrol wordt gespeeld door Lady Gaga. Beide films vangen aan om 20u, een filmkaartje kost 10 euro."

"Wie niet kan of wil aanwezig zijn kan de doelen altijd steunen door een steunkaart te kopen aan 3 euro. Tickets kunnen aangekocht worden bij de zesdejaars van het Sint-Catharinacollege. U kan ook contact opnemen met sambauwens@live.be of castorvrancken@gmail.com. Als u een seintje geeft komen de leerlingen de kaarten persoonlijk bezorgen. Voor meer informatie kan u ook terecht op het facebookevenement ‘Filmtweedaagse College’."

"Vorig schooljaar werd een winst van 12 000 EUR als volgt verdeeld: 4 000 EUR werd gebruikt voor de 100-dagenviering van alle laatstejaarsstudenten zodat de kosten van deze activiteit binnen de perken bleef. Ook werd een deel geschonken aan het sociale fonds van het college. Dit geld wordt gebruikt om leerlingen die het financieel moeilijker hebben te helpen een deel van de kosten te betalen verbonden aan het schoolleven."

"Het resterende deel van de winst wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel. Hierbij staat het welzijn van onze lokale gemeenschap centraal. Er werd 4 000 EUR geschonken aan leefboerderij De Kanteling in Herzele. Vorig schooljaar mochten de laatstejaarsstudenten op hun bezinningsdagen professor Swinnen ontvangen. Zij waren sterk onder de indruk van zijn verhaal. Er werd dan ook 4 000 EUR geschonken aan het Kankerfonds in Leuven. Vorige jaren steunden we Den Boomgaard in Lierde, het OCMW-wijkcentrum in Geraardsbergen, Natuurpunt Geraardsbergen en andere projecten."

"Dit schooljaar steunen we SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen en De Kleppe in Everbeek, een vakantieverblijf voor kansarmen en mensen met een beperking."

Door Jan Lion