Gonzalo Serrano verrast Dylan Teuns en de andere punchers in Ruta del Sol

© Photo News

Gonzalo Serrano (Caja Rural) heeft de tweede rit in de Ruta del Sol gewonnen. De 25-jarige Spanjaard verraste de punchers in de lastige slotkilometer en boekte zijn eerste profzege. Dylan Teuns werd derde. De Deen Jakob Fuglsang (Astana) blijft leider.

Werner Bourlez

De tweede rit barstte open op de Puerto de la Parrilla (6,4 km aan 2,4%) op zo’n kleine 20 km van ed finish. De vroege vluchters, met onder meer de Brit Matthew Holmes (die voor Lotto Soudal de koninginnenrit won op Willunga Hill in de Tour Down Under) en de Nederlander Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma), werden er opgepeuzeld. Het sein voor Louis Vervaeke om aan te vallen. De aanwinst van Fenix-Alpecin kreeg de Pool Tomasz Marcynski (Lotto Soudal) maar het peloton reageerde. Waarna een nieuw duo ontsnapte: de jonge Italiaan Stefano Oldani (van opnieuw Lotto Soudal) en de Amerikaan Brandon McNulty (UAE-Team Emirates). Maar finaal kwam uitgebreide groep terug. De slotkilometer liep flink omhoog. De Spanjaard Gonzalo Serrena (Caja Rural) knalde weg en verraste de favorieten. Zij kwamen net te kort. Serrano won voor Juan José Lobato en Dylan Teuns. Meteen de eerste profzege voor Serrano.

Vrijdag wordt tussen Jaén en Ubeda (176,9 km) de koninginnenrit betwist in het bergmassief Sierra Mágina met maar liefst vijf beklimmingen: de Alto de Cambil, de Puerto de la Mata en de Puerto de Solera, met percentages tot 20%. In de finale wacht de Puerto de Mágina (16,1 km aan 4,2%) en de Puerto de Baeza (8,8 km aan 5,4%) Op drie kilometer van de aankomst in Ubeda is er nog een steil klimmetje.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten