Koningin Mathilde vraagt aandacht voor mentale gezondheid op werkvloer

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Antwerpen -

In de Antwerp Management School heeft koningin Mathilde donderdag deelgenomen aan een panelgesprek rond de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De koningin, zelf VN-ambassadrice voor de SDG’s, vroeg “de leiders van de toekomst” in het bijzonder aandacht te hebben voor de mentale gezondheid op de werkvloer.

Het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift organiseert in 2020 drie bijeenkomsten voor studenten uit businessopleidingen als management, bedrijfskunde en economie. Het eerste evenement vond donderdag plaats in Antwerpen. Studenten van de Vlaamse universiteiten, de Antwerp Management School en de Vlerick Business School gingen er in debat over het nut van de SDG’s en hoe ze kunnen geïntegreerd worden in scholen en bedrijven.

De studenten mochten hun besluiten voorstellen tijdens een plenaire sessie die geopend werd door koningin Mathilde. Tijdens een paneldiscussie benadrukte ze dat de studenten de leiders van morgen zijn, en een duidelijke meerwaarde voor iedereen die met de SDG’s bezig is. “Ik hoop dat jullie jullie ideeën niet alleen tijdens dit panel delen, maar in de toekomst omzetten in acties”, zei ze.

De koningin deelde ook een gesprek dat ze een week eerder had met secretaris-generaal voor de VN António Guterres, waarin ze het hadden over mentaal welzijn op de werkvloer. Ze vroeg de studenten, de managers van morgen, daar in de toekomst aandacht voor te hebben. Daarnaast waarschuwde ze ook dat de implementatie van de SDG’s te traag gaat. “2030 is morgen, erover praten is niet genoeg.”

Ook minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) en Jonas Mallisse, oprichter van de antiverspillingsapp ‘Too Good to Go’, namen deel aan het gesprek.

AANGERADEN
Meest recent