Radeloze moeder filmt zoontje (9) dat dagelijks wordt gepest: “Dit is de impact van pesten”

Bron © NITV News, Mirror, Facebook

Een Australische moeder filmde afgelopen week hoe Quaden, haar zoontje met dwerggroei (9) tot wanhoop wordt gedreven omdat hij bijna dagelijks gepest wordt. Quaden wordt al jarenlang uitgelachen door zijn kleine gestalte. Op school, op het speelplein en zelfs online. Afgelopen week deelde de radeloze moeder de vreselijke realiteit van het aanhoudende gepest. “Ik wil sterven, nu meteen”, huilt de jongen in de hartverscheurende video. “Geef me een touw, ik ga zelfmoord plegen.”

Yarraka Bayles vreest dat er nog slechts één incident nodig is om haar zoontje tot de ultieme wanhoopsdaad te drijven. Ze probeert de dagelijkse strijd van Quaden zo veel mogelijk binnenskamers te houden, maar “kan dat niet meer volhouden” omdat ze niet meer weet wat ze nog kan doen. “Ik heb het gevoel dat ik heb gefaald als moeder.”

“Ik wil dat mensen weten wat de pesterijen met ons gezin doen, hoeveel pijn het ons en Quaden doet”, klinkt het. “Ik wil de mensen hun kinderen opvoeden.” Volgens de radeloze mama heeft haar zoontje zelfmoordgedachten omdat mensen hem overal waar hij gaat op zijn lengte wijzen. Sinds zijn zesde heeft hij verschillende pogingen ondernomen om zichzelf van het leven te beroven, en is daar enkele keren bijna in geslaagd.

Intussen heeft Bayles haar zoon van school gehaald. Ze wil dat leren begrijpen wat personen met een beperking dagelijks doormaken, deel wordt van het lessenpakket op school. “Ik heb al een paar keer overwogen om de video te verwijderen”, zegt Bayles. “Maar ik wil dat mensen zien welke impact pesten heeft. Als ik niet opkom voor hem, wie dan wel?”

"Je bent een strijder"

De hartverscheurende, zes minuten durende video werd intussen al miljoenen keren bekeken en talloze keren gedeeld op sociale media. Velen steunen de negenjarige Quaden, die een afstammeling is van de Aborigines, de oorspronkelijke bewoners van Australië. “Je hebt het bloed van een eeuwenoud volk”, schrijft iemand op Facebook. “Je bent een strijder, Quaden.”

Het rugbyteam The Indigenous All Stars postte een video waarin ze Quaden uitnodigen om zaterdag met hen het veld op te stappen: "Wij willen je al het beste wensen. We weten dat je door een zware periode gaat op dit moment, maar de jongens zijn hier en wij staan achter je. We zijn hier om je te steunen, maatje." "Zorg er gewoon voor dat je de juiste dingen denkt, want wij willen dat je bij ons bent en ons dit weekend leidt. Het zal meer voor ons betekenen dan voor jou, maatje, zorg voor jezelf."

Voormalig rugbyster Johnathan Thurston deelde een tekening van Quaden als strijder op Instagram met de tekst: "Quaden, blijf sterk, maat. Je bent geliefd. Aan de pesters: dit is niet oké!"  

Ook de Australische acteur Hugh Jackman heeft een steunboodschap voor de jongen gepost, waarin hij zegt dat die "sterker is dan hij zelf weet" en mensen vraagt lief te zijn voor elkaar:

En de Amerikaanse comedian Brad Williams, die ook dwerggroei heeft, startte een inzamelingsactie om Quaden naar Disneyland te sturen en hem "te tonen dat hij geliefd is". Na een dag is al zo'n 150.000 dollar verzameld.

 

Zijn moeder bedankt intussen iedereen voor hun "overweldigende uitingen van liefde en steun, van zo veel mensen van over de hele wereld".

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door pjv, adb
AANGERADEN