Herzele steunt petitie tegen verkoop Geraardsbergse trambaan

Geraardsbergen - De Herzeelse gemeenteraad steunt het initiatief van vzw ’t Uilekot, vzw Climaxi en Rebus Geraardsbergen om via een petitie verzet aan te tekenen tegen de plannen voor de openbare verkoop van een deel van het Geraardsbergse tracé van de oude trambaa.

"LEEF!&GROEN bracht gisterenavond de petitie van vzw ’t Uilekot, vzw Climaxi en Rebus Geraardsbergen op de Herzeelse gemeenteraad" zegt Filip De Bodt van vzw 't Uilekot. "De Herzeelse raad besloot unaniem om het initiatief te steunen. Concreet betekent dit dat de gemeente Herzele een brief gaat schrijven naar het stadsbestuur van Geraardsbergen met de vraag om samen te werken ten einde dit oud tramtraject op zijn volledige afstand als fiets- en voetpad te realiseren."

"LEEF! & GROEN vindt dat dit een mooi dossier kan worden. Men wou een deel van de trambaan in Geraardsbergen verkopen aan een grootwarenhuis om dit uit te breiden, maar de gouverneur schorste deze verkoop. Herzele heeft al tamelijk veel geïnvesteerd in de trambaan, ook ten zuiden van de gemeente. Mits aankoop van nog een paar resterende stukken zou een fantastische fiets- en voetgangersverbinding kunnen gerealiseerd worden.”

Door Jan Lion