Daar zijn de kabelknippers: jonge Vlamingen willen geen tv-abonnement meer

Cordcutters, oftewel kabelknippers worden ze genoemd, de Vlamingen die door het leven gaan zonder klassiek tv-abonnement. Zij knippen als het ware hun televisiekabel door en zoeken hun vermaak elders. Bij Netflix, bijvoorbeeld, of bij Amazon Prime.

Dat blijkt althans uit de Digimeter, het resultaat van het jaarlijks onderzoek van instituut Imec naar het mediagebruik van de Vlaming. Niet alleen televisiezenders, maar ook operatoren als Telenet en Proximus schakelen dus maar beter een versnelling hoger. Hun aanbod van series en films trekt de kijker duidelijk niet over streep: amper 14 procent van de respondenten neemt bij hen een abonnement. Dat terwijl Netflix in de voorbije vijf jaar 40 procent van de respondenten over de streep heeft getrokken.

“Die cordcutters zijn vooral jonge mensen”, zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts. “25- tot 34-jarigen. Op zich is dat geen bizarre evolutie. Wij bieden extra series en films aan via onze zenderpakketten Play en Play More. Maar als je daartoe toegang wil krijgen, moet je natuurlijk ook een tv-abonnement bij Telenet hebben. En daar hebben steeds minder mensen zin in. Omdat ze Netflix of een andere streamingdienst gewoon zijn, waar ze gewoon vrij toegang hebben tot de content. Het is de eerste keer dat we met zo’n groep te maken hebben, en natuurlijk willen we ons best doen om die ook tegemoet te komen. Vandaar ook onze samenwerking met DPG Media voor de Vlaamse Netflix, dat op een vrijere manier series en films zal aanbieden.”

Door dewo
Laad meer berichten...