Ex-Tourwinnaars Geraint Thomas en Vincenzo Nibali tonen respect voor Remco Evenepoel: “Die jongen kan ons niet meer verbazen”

Met Geraint Thomas (Ineos) en Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) rijden er in de Ronde van de Algarve twee voormalige Tourwinnaars mee. Zij zagen – vanop afstand – Remco Evenepoel naar de zege sprinten en toonden na afloop respect voor de 20-jarige Belg.

LEES OOK. Remco Evenepoel wint in de Ronde van de Algarve en toont gouden hart: “Deze zege is voor Nikolas Maes en zijn vrouw”

“We weten als sinds vorig jaar dat Remco een ongelofelijk talent is. Nog vooraf deze ronde begon, was hij voor mij een van de favorieten”, zegt Geraint Thomas. “Ik wist dat hij de Ronde van San Juan had gewonnen, dus ik wist dat hij een goede vorm had. In tegenstelling tot vele anderen, onder wie ook ik, heeft hij al een koers in de benen. Ik weet dat we niet langer met verbazing over Remco mogen spreken, maar dit was een mooie prestatie. De slotklim was een tempoklim, waarop je moeilijk kan wegrijden van de andere renners. Dat hij dat kon, wil zeggen dat je superbenen hebt, zeker tegen zo’n sterk deelnemersveld en in een lastige rit, waarin er echt is doorgereden.”

LEES OOK (N+).“De vraag is niet meer: waar liggen de limieten van Remco Evenepoel? Wel: heeft die jongen überhaupt limieten?”

Vincenzo Nibali was vorig jaar niet altijd even gul met de complimenten voor Evenepoel, zoals bijvoorbeeld in de Ronde van Duitsland. Maar de Italiaan, die zelf achtste eindigde op acht seconden, toonde nu wel respect. “Dit was een straf staaltje. Er zat kracht op die aanval, maar we zijn in een fase gekomen dat die jongen ons niet meer kan verbazen. Of hij nu een van de favorieten is voor de top vijf in de Giro? Hij is twintig jaar. Op papier kan het niet, maar die jongen heeft al meerdere papieren overtroffen.”

Ex-Tourwinnaars Geraint Thomas en Vincenzo Nibali tonen respect voor Remco Evenepoel: “Die jongen kan ons niet meer verbazen”
Nibali. Foto: Photo News

LEES OOK.Nikolas Maes reageert op mooi gebaar van Remco Evenepoel: “Bedankt voor je klasse, en dat op zo’n jonge leeftijd”

bekijk ook

Remco Evenepoel in tranen na overwinning

Door bvc
AANGERADEN