Acht van de tweehonderd fietsers rijden zonder licht

Foto: Gil Plaquet

Mechelen -

De lokale politie heeft donderdagavond op meerdere locaties in Mechelen en Willebroek tweehonderd fietsers gecontroleerd. De actie werd uitgevoerd met herkenbare en anonieme politievoertuigen.

Slechts acht fietsers reden zonder verlichting en kregen een proces-verbaal. “Na afwerking van de administratie kregen ze ook een gratis fietslichtje mee, zodat ze reglementair en veilig naar huis konden fietsen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tijdens de actie onderwierp de politie 38 voertuigen en 48 personen aan een grondige controle. Maar liefst 28 personen, meer dan de helft dus, waren bekend voor eerder gepleegde feiten.

Een van hen stond geseind in een gerechtelijk dossier, een andere was in het bezit van cannabis voor eigen gebruik. Een bestuurder was niet in het bezit van zijn rijbewijs en diende zijn voertuig aan de kant te laten staan. Ten slotte werden ook nog twee bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een auto tijdens een periode dat de politierechter hen een rijverbod had opgelegd.

Door Leo De Nijn
AANGERADEN