Beroemde acteur Hugh Jackman steekt gepest jongetje (9) een hart onder de riem: “Je bent sterker dan je weet, vriend”

Bron © Sky News

Een Australische moeder filmde afgelopen week hoe Quaden, haar zoontje met dwerggroei (9) tot wanhoop wordt gedreven omdat hij bijna dagelijks gepest wordt. Nadat de radeloze moeder de vreselijke realiteit deelde in een hartverscheurende video, ging Quaden de wereld rond. Ook Australisch acteur Hugh Jackman, bekend van The Greatest Showman en Wolverine, had een boodschap voor de jongen.

BEKIJK OOK.Radeloze moeder filmt zoontje (9) dat dagelijks wordt gepest: “Dit is de impact van pesten”

“Quaden, je bent sterker dan je weet en - wat er ook gebeurt - je bent een vriend van mij”, zegt de acteur. In zijn steunboodschap, die hij deelde op zijn Twitteraccount, vraagt hij ook om lief te zijn voor elkaar.

Jackman is niet de enige beroemdheid die zijn steun betuigt aan de jongen. De Amerikaanse comedian Brad Williams, die ook dwerggroei heeft, startte een inzamelingsactie om Quaden naar Disneyland te sturen en hem “te tonen dat hij geliefd is”. Na een dag is al zo’n 150.000 dollar verzameld.

Afgelopen week, van 14 tot 21 februari, was het in Vlaanderen de Week tegen Pesten. Daarin werd opgeroepen om een vuist te maken tegen pesten.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door tact
Meest recent