Zes telecomwinkels gesloten na controleactie

Foto: Photo News

Antwerpen -

Tijdens een controleactie van KALI-COAC, in samenwerking met inspectiediensten, zijn in Antwerpen 6 telecomwinkels gesloten of verzegeld. In totaal kregen op donderdag een 20-tal telecomwinkels op de as Carnotstraat – Dambruggestraat – Offerandestraat een bezoek.

Het doel van de actie was om te controleren op parallelle import en verkoop van smartphones, op schijnzelfstandigheid, in kader van heling van gestolen goederen, op de stedelijke uitbatingsvergunning en op uitbating.

Ook de naleving van de stedelijke uitbatingsvergunning voor telecomshops werd gecontroleerd door het Wijkteam in samenwerking met Maatschappelijke Veiligheid van de Stad Antwerpen. De stedelijke uitbatingsvergunning voor telecomshops werd ingevoerd na vaststelling van grootschalig misbruik op de wettelijke verplichting tot identificatie van de werkelijke gebruiker van simkaarten uitgegeven door Lycamobile.

Zwartwerk

Na controle werden 2 zaken gesloten op basis van inbreuken op het reglement van uitbatingsvergunningen, 1 zaak werd verzegeld op basis van inbreuken op het reglement van uitbatingsvergunningen en er werden 3 panden gerechtelijk verzegeld.

Tijdens de actie werden drie illegale personen aangetroffen en werd een vaststelling van zwartwerk gedaan. Een gestolen toestel dat afkomstig bleek van een diefstal met geweld is teruggevonden.