Trump is vanaf nu ook filmcriticus en snapt niet waarom ‘Parasite’ Oscar voor Beste Film wint

Bron © Reuters

Terwijl de Democratische presidentskandidaten bitsig debatteren, houdt huidig Amerikaanse president Trump het eerder luchtig op zijn rally’s. Naast politieke onderwerpen, heeft hij het soms ook over cultuur. Tijdens zijn rally in Colorado Springs haalde hij zijn innerlijke filmrecensent boven en trok hij van leer tegen de winnaar van de Academy Award - beter bekend als Oscar - voor ‘Beste Film’.

Dat was namelijk het Zuid-Koreaanse Parasite, de satirische thriller van Bong Joon-ho. De film werd internationaal geprezen en bekroond met onder meer de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Toen de film dan genomineerd werd voor zowel ‘Beste Buitenlandse Film’ als ‘Beste Film’, werd duidelijk voor de buitenwereld dat Parasite niet zo maar een film was. De film schreef geschiedenis toen regisseur Bong Joon-ho in beide categorieën het beeldje mee naar huis mocht nemen.

Dat het geen Amerikaanse film was die met die eer ging lopen, zinde de president niet. Hij spot met de film, ook al hij heeft hij die naar eigen zeggen nog niet gezien. Opmerkelijk was het feit dat Trump graag films zoals Gone With The Wind zou willen terugzien. Het meesterwerk uit de jaren ‘30 verheerlijkt het leven op een plantage en heeft door zijn portrettering van de blije slaven een racistische ondertoon. Een eerder riskante keuze, die dan ook snel bekritiseerd werd.

Ook de distributeur van Parasite in Noord-Amerika, liet zich kritisch uit over de president.

bekijk ook

Oscars: ‘Parasite’ is historische winnaar van de Oscars

Trump neemt rivale Pelosi op de korrel tijdens eerste speech sinds vrijspraak: “Er was wat boosheid”

Door tact
AANGERADEN