Stadsloop De Gentenaar pakt uit met spectaculaire vernieuwing: lopen op B401

Foto: fvv

Gent -

Sportievelingen die op 17 mei deelnemer aan de 38ste ENGIE Stadsloop De Gentenaar mogen zich verwachten aan een aangename verrassing: de B401 maakt voor het eerst deel uit van het parcours.

“Toen de AG Antwerp 10 Miles voor het eerst door de Kennedytunnel liep, gaf dat een enorme boost aan het evenement. Dat effect willen we ook creëren in Gent door de B401 open te stellen.” Dat zegt Greg Broekmans van Golazo, organisator van Stadsloop De Gentenaar. “Een passage die normaal niet voor lopers open is en met een prachtig zicht op de stad, zal dit loopevenement - een van de oudste van het land - een nieuw elan geven.”

De Stadsloop De Gentenaar start traditiegetrouw op het Sint-Pietersplein en gaat via de Graslei naar de Vrijdagmarkt. Daarna gaat het via het Van Eyck zwembad naar de Visserij en het Keizerspark. Nadien lopen de deelnemers via de Schelde naar de B401. De laatste kilometers lopen door het Muinkpark en langs De krook. Eindigen doen de lopers met de helling die naar het Sint-Pietersplein loopt.

Stadsloop De Gentenaar pakt uit met spectaculaire vernieuwing: lopen op B401
Foto: IF

Schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) is erg opgetogen over het nieuwe parcours: “Ik ben zelf een loopster en sinds ik schepen van Sport ben droom ik ervan om de Stadsloop over de fly-over te late lopen. Mijn loopschoenen staan al klaar. We lopen over de B401 in de richting van Gent en zullen dus een prachtig zicht hebben op onze torens.”

Tempo-makers

Wie een scherpe tijd wil neerzetten, moet dit jaar zeker deelnemen. De organisatie voorziet tempo-makers die binnen een bepaalde tijd binnenkomen. Ambitieuze lopers kunnen dus in hun zog lopen. Behalve de tien kilometer is er ook een parcours van vijf kilometer en met de ‘Start kids run’ is ook aan de allerkleinsten gedacht.

De 38ste ENGIE Stadsloop De Gentenaar wil ook inzetten op ecologie. “Deelnemers worden aangemoedigd om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Tijdens de loopwedstrijd wordt zoveel als mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt zoals herbruikbare bekers en zo weinig mogelijk plastic en wegwerpverpakking. Om aval te vermijden delen we ook geen plastic goodiebags meer uit”, zegt sponsor ENGIE.

INFO: ENGIE Stadsloop De Gentenaar

Door Sander Luyten
AANGERADEN