Veggie vrienden of lief vinden? Het kan met nieuwe app

Wie iemand wil ontmoeten die geen vlees eet, kan ‘Grazer’ gratis downloaden. Deze nieuwe app brengt je immers in contact met mensen die vegetarisch of veganistisch eten.

Tinder, OkCupid enzovoort zijn populaire hulpmiddelen bij de zoektocht naar een lief. Maar wat doe je als vegetariër of vegan die tijdens het chatten te weten komt dat een potentiële partner wél vlees en andere voedingsmiddelen van dierlijke afkomst eet?

De nieuwe app Grazer - een knipoog naar grazen in de weide - maakt het je gemakkelijk door veggies en vegans te bundelen. Zo werkt het: je installeert de gratis toepassing op je gsm, selecteert vier foto’s, beantwoordt twee vragen om een beetje meer over je interesses weer te geven op je profiel. Verder geef je enkele persoonlijke details zoals je geslacht in.

LEES OOK. Vrouwen en jongeren eten steeds minder vlees

Vanaf dat moment kun je beginnen swipen. Naar links om te liken, naar rechts om het volgende profiel te zien. Zo vind je mensen met een gemeenschappelijke visie over een vleesloze levensstijl. Anders dan bij de gebruikelijke datingsites en - toepassingen kun je de app ook inzetten om vrienden te vinden met dezelfde voedingsvoorkeuren .

Komt het ervan om samen te gaan tafelen?Check zeker een van deze vier leuke restaurantjes - geproefd en goedgekeurd! - , waar groenten de hoofdrol spelen op je bord.

- Humus x Hortense, Brussel

- Graanmarkt 13, Antwerpen

- Vrijmoed, Gent

- Aardig, pop-uprestaurant nog tot 28 februari, Gent

LEES OOK. Van bij de boer naar je bord: vijf keer lokaal eten in Gent

Door vwh
AANGERADEN