Agenten van ‘De buurtpolitie’ krijgen bodycams én een nieuwe collega

© Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Op 24 februari start het nieuwe seizoen van ‘De buurtpolitie’, en dat gaat er een beetje anders uitzien. Koen, Vince, Nour en co. dragen voortaan bodycams tijdens hun interventies. Ze verwelkomen ook een nieuwe collega: Louise.

Charlotte Allefs

In het dertiende seizoen van De buurtpolitie krijgt de cameraploeg versterking. Voortaan dragen de acteurs ook camera’s op hun uniform waarmee ze hun interventies filmen. Dat moet volgens de makers een extra dimensie geven aan de serie en voor meer spanning zorgen.

Ook binnen het korps komt er versterking: Vince (Dempsey Hendrickx), Sami (Junes Lazaar), Nour (Idalie Samad) en Emma (Lisa Gerlo) zijn stagiair af. Ze worden benoemd tot volwaardige inspecteurs. Floor (Ianthe Tavernier) is gepromoveerd tot hoofdinspecteur.

Het team krijgt ook een nieuwe collega, Louise Mertens (Liandra Sadzo). Zij kent Nour en Emma van de politieschool. Zij waren zo enthousiast over het korps van commissaris Berckmans (Willy Herremans) dat Louise meteen solliciteerde toen een vacature vrijkwam. De gedreven, jonge agente is streng maar rechtvaardig en laat niet met zich sollen. Collega Koen (Andy Peelman), met wie Louise steeds op pad gaat, vist graag in haar privéleven. Maar ze geeft niet veel prijs, ze is nogal gereserveerd. Een beetje mysterieus zelfs.

© De buurtpolitie

Actrice Liandro Sadzo (20) heeft veel zin in het avontuur: “Wie wil er nu niet achter boeven spurten, hen onder schot houden en in de boeien slaan?” De rol van Louise is haar op het lijf geschreven: “Meespelen in De buurtpolitie is zonder overdrijven toch wel iets dat op mijn bucketlist stond.”

Sadzo is geen onbekende: ze vertolkt de rol van Merel in de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe en ze speelt Kyra in de jeugdreeks D5R. Ze was ook een van de danseressen van Laura Omloop op het Junior Eurovisiesongfestival in Kiev.

Aangeboden door onze partners

Lees ook