Basketballegende Allen Iverson wordt emotioneel bij vragen over betreurde Kobe Bryant: “Ik keek op naar hem”

Het is intussen meer dan drie weken geleden dat Kobe Bryant en zijn 13-jarige dochter Gianna het leven lieten bij een helikopterongeval. In een gesprek met The Players’ Tribune kwam cultheld Allen Iverson (44) terug op zijn mooiste herinneringen aan ‘The Black Mamba’.

De vijfvoudig NBA-kampioen kwam op 26 januari om het leven toen zijn helikopter neerstortte in de heuvels rond het Californische Calabasas. Aan boord zaten negen mensen, onder wie dus ook Bryants dochter Gianna. Het gezelschap was onderweg naar de Mamba Academy, het sportcentrum van de NBA-vedette. Op het moment van de crash hing er een dichte mist.

Basketballegende Allen Iverson wordt emotioneel bij vragen over betreurde Kobe Bryant: “Ik keek op naar hem”
Iverson in z’n tijd bij Philadelphia. Foto: REUTERS

Er kwam een storm aan emotionele reacties op gang. Van binnen en buiten de basketbalwereld. En de trofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste basketballer van de All-Star Game heet voortaan “de Kobe Bryant MVP Award”.

“My guy”

Bryant speelde liefst 18 keer mee in de All-Star Game. Hij werd vier keer verkozen tot MVP, de beste speler. Hij vocht daarvoor verschillende keren een strijd uit met Allen Iverson, de point guard die één keer de finale haalde maar vooral enorm populair was vanwege zijn swagger en dribbelmoves.

“De speler naar wie ik het meeste uitkeek bij een All-Star Game? Dat was het enige moment dat ik samen kon spelen met Kobe”, zei ‘The Answer’ aan The Players’ Tribune. “Snap je wat ik bedoel? Het was altijd een strijd tussen mij en hem. En toen had ik de kans om met hem in één team te zitten. Als ik daar nu op terugkijk… Dat was hét. Om met ‘my guy’ te spelen.”

“Waar ik altijd aan terugdenk? Ja. De eerste keer dat we uitgingen. Toen we samen gingen eten in LA. Hij vroeg me wat ik erna ging doen. Ik zei dat ik naar de club ging. Hij antwoordde dat hij naar de gym ging. Ik bedoel… Dat was Kobe. Dat was ‘The Mamba’. Hij was jonger dan mij, maar ik keek op naar hem en zijn grootsheid.”

Basketballegende Allen Iverson wordt emotioneel bij vragen over betreurde Kobe Bryant: “Ik keek op naar hem”
Foto: USA TODAY Sports
Door Vincent Van Genechten
  • Meest recent