Muzikant Sioen heeft een nieuwe job: “Ik draag graag mijn steentje bij”

Foto: DVH

Gent -

Muzikant Frederik Sioen wordt de coördinator van het recent opgerichte platform Kunstenoverleg Gent.

De Gentse culturele sector richtte in juli vorig jaar Kunstenoverleg Gent op om meer te wegen op het beleid, maar ook om de sector meer slagkracht te geven en met één stem laten spreken. Het onderzoekt ook de mogelijkheden voor Gent als Europese culturele hoofdstad. De nieuwe organisatie zocht nog een coördinator. Dat, zo laat Kunstenoverleg Gent vrijdag weten, wordt de Gentse geëngageerde muzikant Frederik Sioen.

“Ik voel een enorm enthousiasme om met de vele culturele organisaties samen te werken en zo mee gestalte te geven aan het Kunstenoverleg Gent”, zegt Sioen . “Ook de nauwe samenwerking met platformen als Greentrack en Diversiteitswerf en de interactie met andere sectoren en stadsdiensten boeit mij enorm. Cultuur heeft de kracht om de sociale cohesie in een stad te versterken. Ik draag daar graag mijn steentje toe bij.”

Grote kennis van Gent

Kunstenoverleg Gent is uitermate blij met de kandidatuur en de aanstelling van Frederik Sioen als coördinator van het platform. “Hij is niet alleen als kunstenaar bekend en geliefd, maar daarnaast ook een geëngageerde Gentenaar die al heel wat acties ondernomen heeft om kunst en cultuur in de samenleving een grotere weerklank te geven”, zegt Patrick Allegaert, voorzitter Kunstenoverleg Gent. “Hij is voor ons dé geschikte persoon: hij combineert zijn talent als organisator met zijn talent voor kunst en zijn grote kennis van Gent en het Gentse kunstenveld.”

Frederik Sioen zal naast deze functie zijn parcours als muzikant verder uitbouwen. Eerder was hij betrokken bij ‘0110, Concerten Voor Verdraagzaamheid’ en ‘Plastic Attack’, tegen de overdaad aan plastic verpakkingen. Hij is ook de drijvende kracht achter het sociaal-artistieke project ‘123-piano’ in Gent, en organiseerde recent nog een benefiet ten voordele van ‘vzw Een Hart Voor Vluchtelingen’. Eind januari bracht hij een nieuw album uit: ‘Messages of Cheer & Comfort’.

LEES OOK: Gentse culturele sector is ambitieus: “Plannen voor een eigen magazine en app zoals Booking.com”

LEES OOK: Gentse culturele sector wil met ‘Kunstenoverleg’ meer wegen op beleid

Door Sander Luyten