Luchthavenpolitie Zaventem plant al nieuwe actie: “Kom hele krokusvakantie ruim op tijd naar luchthaven”

Door de acties moeten passagiers lang aanschuiven. Maar niemand miste zijn vlucht

Door de acties moeten passagiers lang aanschuiven. Maar niemand miste zijn vlucht © BELGA

De hinder op Brussels Airport is vandaag relatief beperkt gebleven tijdens de stiptheidsacties van agenten van de luchtvaartpolitie. Vrijdagmiddag verliep alles weer normaal. Maar de politievakbonden laten het er niet bij. Nog de hele krokusvakantie plannen ze prikacties.

tg

De ochtendspits op de luchthaven van Zaventem werd bemoeilijkt door extra identiteitscontroles. “Op een gegeven moment was het een uur tot anderhalf uur extra aanschuiven. Toch heeft niemand zijn of haar vlucht gemist”, zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport.

Vrijdagmiddag verliep alles weer zo goed als normaal. “Toch blijven we passagiers vragen om ook in de komende dagen ruim op tijd naar de luchthaven te komen omdat nieuwe acties verwacht worden”, klinkt het.

De politievakbonden gaan immers nog de hele krokusvakantie actie voeren op Zaventem. Dat was aanvankelijk niet het plan, maar volgens de bonden zijn de agenten van de luchtvaartpolitie het aanhoudend tekort aan personeel en middelen meer dan beu. “De frustraties bij het personeel zijn zo groot dat ze nu niet willen stoppen”, zegt Luc Breugelmans van ACOD.

Intussen is een deel van de afgeleefde keukenstoelen vervangen door ‘echte’ bureaustoelen. Maar daar heeft de politie niet zelf voor gezorgd. “Blijkbaar had de luchthaven toch nog wat bureaustoelen op overschot”, aldus nog Breugelmans.

De agenten zijn vooral boos over de hoge werkdruk en het feit dat daar veel te weinig aan wordt gedaan. Momenteel zijn er meer dan honderd jobs die niet ingevuld zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten