15 jaar geleden kreeg haar moeder de raad om haar naar een instelling te sturen, vandaag is meisje met down een succesvol model

Foto: Instagram

Kennedy Garcia, een 15-jarig meisje met het syndroom van Down, is uitgegroeid tot een succesvol model in de VS. Tal van merken schakelen haar in om hun kleding te promoten. En dat voor een meisje waarvan haar moeder te horen kreeg dat ze haar beter naar een instelling kon sturen of zelfs opgeven voor adoptie.

De moeder van het meisje, de 40-jarige Renee uit Colorado, vertelt in The mighty hoe moeilijk het allemaal is geweest voor haar. “Mijn hart brak toen bij haar geboorte bleek dat ze die aandoening had”, zegt haar moeder. “Maar dat was omdat de dokters mij een heel negatief beeld schetsten van het syndroom van Down. Maar ze hadden allemaal geen benul van wat de toekomst in petto zou hebben voor mijn dochters.”

De vrouw kreeg zelfs te horen dat ze het kind beter naar een instelling kon sturen of meteen kon opgeven voor adoptie, maar ze gaf niet toe. “Kennedy is vandaag zoals de meeste meisjes van haar leeftijd”, zegt Renee. “Ze heeft vrienden en vriendinnen die van haar houden, ze houdt van zingen en dansen en experimenteert met make-up en haar haar. Ze heeft al zoveel vreugde in onze levens gebracht en is uitgegroeid tot een prachtige en grappige vrouw met de wereld aan haar voeten.”

(lees verder onder de foto)

Kennedy is een succesvol model, dat onder meer American Girl, Justice Clothing en Disney tot haar werkgevers mag rekenen. Ze heeft leukemie overwonnen en heel veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht, maar heeft nooit opgegeven. Met haar moeder vliegt ze de wereld rond voor audities en castings en verdient goed haar boterham.

Er is ook een jongen in haar leven gekomen: Matthew, een 19-jarige acteur en zanger die ze enkele jaren geleden bij een auditie leerde kennen. Hij kwam naar haar toe en zei dat zijn gsm kapot was “omdat haar nummer er niet in stond”. Renee keurde hun relatie meteen goed.

Door gjs