Ongelukkige Dylan Teuns gaat rechtdoor in laatste bocht in Ruta del Sol, leider Fuglsang wint opnieuw

Jakob Fuglsang won de koninginnenrit in de Ruta del Sol. De Deen van Astana was de snelste in een sprint bergop van een elitegroepje nadat Dylan Teuns zich verslikte in de laatste bocht. De Belg werd finaal zesde. Fuglsang blijft uiteraard ook leider.

Werner Bourlez

Negen vluchters animeerden de etappe, daarbij vier Belgen. Drie van Alpecin-Fenix: Floris De Tier, Jimmy Janssens en Louis Vervaeke en Loïc Vliegen van Circus-Wanty Gobert. Maar op de laatste van vijf beklimmingen, de Puerto de Baeza (8,8 km aan 5,4%), spatte die uiteen. Met vijf bleven ze over: De Tier, de Italiaan Damiano Caruso (Bahrain-McLaren), de Spanjaarden Enric Mas (Movistar) en Mikel Bizkarra (Orbea) en de Zwitser Silvan Dillier (AG2r-La Mondiale).

Op een korte, steile klim op drie kilometer van de meet demarreerde Mas. De Tier kon als enige even aanklampen maar moest de Spanjaard toch laten gaan. Maar het peloton met de favorieten kwam terug. Waarna Marc Soler wegglipte en er een kopgroepje ontstond. Daarbij leider Jakob Fuglsang, Mikel Landa, Ion Izaguirre, Jack Haig en DylanTeuns. Die probeerde op anderhalve kilometer van de finish nog tevergeefs weg te glippen. In een sprint bergop leek Dylan Teuns op weg naar de zege maar hij miste een bocht en stond stil. Waarna leider Jakob Fuglsang zijn tweede zege pakte.

Zaterdag rijden de renners van Villanueva Mesia naar Granada (125 km). Een korte, maar krachtige rit voor de klimmers. Als opwarmers zijn er twee beklimmingen van derde categorie: de Puerto de Nivar en de Alto de Huetor Santillan. In Granada wacht echter de Alto del Purche (negen kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 % met uitschieters tot 16%. Van de top is het nog 20 kilometer dalen tot de aankomst in Granada.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten