Filou Oostende haalt Amerikaan als opvolger van Braian Angola

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Bij recordkampioen Filou Oostende is de Amerikaanse point guard Troy Caupain jr (1m93, 24) de opvolger van Braian Angola, die vorig weekeinde naar Partizan Belgrado vertrok.

Na zijn college bij Cincinnati speelde Troy Caupain jr. enkele wedstrijden voor Orlando Magic in de NBA maar vooral verdedigde hij twee seizoenen de kleuren van hun partnerteam Lakeland Magic in de Amerikaanse G-league. Daar was hij ploegmaat van Braian Angola. Troy Caupain jr speelt dit seizoen bij het Israëlische Hapoel Unet Holon in dezelfde poule als Oostende in de Basketball Champions League. Daarin was hij goed voor gemiddeld 8,7 punten (48,1 % tweepunters, 32,3 % bommen en 60,9 % vrijwopen), 3,9 rebounds en 3,2 assists.

“Vanaf volgende week vervoegt Troy het team van Dario Gjergja. Als alles volgens plan loopt, speelt hij mee tegen Brussels op zaterdag 29 februari en kan hij ook mee richting Tenerife voor de wedstrijd op 3 maart”, zegt general manager Marie De Clerck.

Filou Oostende haalt Amerikaan als opvolger van Braian Angola
Na een wedstrijd tussen Oostende en Holon wisselden Angola en Caupain al van shirt. Foto: © Basketball Champions League

Vanaf volgende week vervoegt Troy het team van coach Dario Gjergja. Oostende hoopt de Amerikaan al tegen Brussels op zaterdag 29 februari te kunnen opstellen. Daarna wacht de trip naar Tenerife (3 maart) voor de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

Angola verliet Oostende eerder deze maand voor Partizan Belgrado. De Colombiaanse shooting guard was pas sinds april vorig jaar in dienst bij de kustploeg, waar hij al snel tot een van de smaakmakers uitgroeide.

Door Peter Rossel
  • AANGERADEN