Cees Bol snelste in Ronde van de Algarve, Theuns en Stuyven met de schrik vrij na val

© Photo News

Cees Bol won de derde etappe in de Ronde van de Algarve. De Nederlander van Sunweb was in een massasprint in Tavira sneller dan Sacha Modolo en Fabio Jakobsen. Remco Evenepoel blijft leider.

Werner Bourlez en Bram Vandecapelle

De derde rit van Faro naar Tavira was met 201,9 km de langste etappe van de Ronde van de Algarve. Drie vluchters (Gotzon Martin, Aleksandr Grigorev, Tiago Antunes) reden een tijd voorop, maar vooral Cofidis (voor Elia Viviani) en Deceuninck - Quick-Step (voor Fabio Jakobsen) hielden het onder controle.

De vluchters werden gegrepen en dus was het voor de tweede keer in deze Portugese rittenkoers sprinten geblazen. Het was verrassend Cees Bol die de snelste was, voor Sacha Modolo en Fabio Jakobsen.

© Photo News

Op twintig kilometer van de finish werd het peloton opgeschrikt door een val van drie renners van Trek-Segafredo: de Nederlander Koen de Kort en de Belgen Edward Theuns en Jasper Stuyven. Vooral die laatste bleef een tijdje liggen, maar finaal konden ze alledrie hun weg verderzetten. Theuns, die als eerste viel, had wat last van de knie, heup en duim. Maar zonder veel erg.

Stuyven viel vol op de borst. Opmerkelijk: hij wou eigenlijk niet starten in de Ronde van de Algarve uit vrees voor een nieuwe val, zoals vorig jaar. En die hypothekeerde zijn voorjaar. Stuyven is net terug van een hoogtestage van twee weken op de Teide en het zou zuur zijn mocht al dat werk en investeringen voor niks zijn geweest. “Er lag aan dat rond punt wat gravel en Edward zijn voorwiel schoof weg”, vertelde Stuyven. “Ik kon hem niet meer ontwijken en viel vol op de borst. Ik stond wel iets te snel recht, een slechte gewoonte van mij, want ik werd duizelig en moest mij toch weer even zetten. Maar het valt mee, het was vooral de klap die ik moest verwerken. De knie is wel wat stijf, het zal kwestie zijn van het goed te laten verzorgen. Maar ik zie nu geen problemen voor het voorjaar.”

Zaterdag verdedigt Remco Evenepoel zijn leiderstrui in de vierde etappe betwist tussen Albufeira en Malhao (169,7 km). Onderweg moeten de renners over de Barranco do Velho en Elte (na 133 kilometer), twee klimmen van de derde categorie. Daarna wacht een eerste keer de Alto do Malhão (2,5 kilometer aan een gemiddelde stijgingspercentage van 9,7%). Na een rondje van 23 km is de finish op die kuitenbijter.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt