Nederlands gezin pakt volledige woning in met isolatiefolie door treiterende buren

Bron © De Telegraaf

Foto: Instagram

Een gezin in Alkmaar, in de Nederlandse provincie Noord-Holland, heeft zijn hele huis bekleed met isolatiefolie omdat het de treiterende buren beu is. De gezinsleden willen rust. Een lokale wijkagent kaartte het probleem aan op Instagram.

Op foto’s is te zien hoe alle muren in huis beplakt zijn met een isolerende folie. “Deze mensen zijn zo wanhopig dat ze hun volledige woning hebben ingepakt en ook onder folie slapen om toch maar een beetje rust te krijgen”, zegt wijkagent Bas Wijnen.

Volgens de agent zijn de betrokken woningbouwverenigingen en de gemeente op de hoogte en is zelfs een rechter met de zaak bezig. “Er zijn geluidsmetingen gedaan. Er werden ook camera’s geplaatst om bewijs te verzamelen, maar de advocaat van de overlastgever vocht dit aan en de camera’s moesten verwijderd worden op grond van de wet van de privacy.” Hij schrijft verder dat er tussen de zittingen steeds maanden verlopen en dat de tegenpartij dan de mogelijkheid heeft om in beroep te gaan en zo de zaak zich maar voort blijft slepen.

“Ik blijf hier over piekeren. Wat kan ik doen voor deze mensen?” In dezelfde wijk, De Mare, speelt volgens hem nog een soortgelijke zaak waarbij ook buren voor geluidsoverlast zorgen.

Nederlands gezin pakt volledige woning in met isolatiefolie door treiterende buren
Foto: Instagram

bekijk ook

Burenruzie loopt volledig uit de hand: vrouw lost twee schoten en steekt huis in brand

Politie red 270 honden uit illegale fokkerijen: stembanden doorgesneden zodat buren niet zouden alarmeren

Door evdg
AANGERADEN