Abonnee worden? Kies je leesformule

22/02/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  VTM

‘#LikeMe’-actrice Liandra Sadzo (20) maakt debuut in ‘De buurtpolitie’: “Mijn ultieme droom? Een rol in een superheldenfilm”

Nog maar 20 jaar oud en toch al ruim tien jaar actief in de showbizz. Liandra Sadzo is niet de bekendste naam bij het grote publiek, maar jongeren kennen haar ongetwijfeld uit de Ketnet-reeksen ‘D5R’ en ‘#LikeMe’. Maandag debuteert ze op VTM in ‘De buurtpolitie’. “Ik ben ook nog studente. Maar ik wil vooral een diploma als back-up hebben. Zolang ik kan acteren, ga ik daarmee graag voort.”

Ze brak door als Kyra in de jeugdreeks D5R op Ketnet. Ze is ook Merel in de populaire Ketnet-serie #LikeMe en vanaf maandag wordt ze inspecteur Louise in De buurtpolitie, waar ze een duo vormt met Andy Peelman. Liandra Sadzo heeft al enkele mooie rollen op haar palmares staan, zelfs een nationale titel in de hiphop en een halve finale-plaats in Belgium’s got talent. En ze studeert interieur en design aan de Thomas More Hogeschool Mechelen. “Mijn ultieme droom? Ik denk dat elke acteur een vaste rol wil in pakweg Familie of Thuis”, klinkt het. “Maar bij carte blanche wil ik acteren in een superheldenfilm van Marvel.”

Voorlopig geen superhelden, maar je acteert wel naast Andy Peelman. Hoe is dat?

“Toch ook een soort held. (lacht) Het is anders. Ik acteerde altijd met leeftijdsgenoten en nu met volwassenen. Ik draai ook alleen met Andy aan mijn zijde. Naar de invulling van mijn personage is lang gezocht. Men wilde geen kopie van mijn voorgangers. Louise is uiteindelijk iemand geworden die mysterieus is. Ze is gefocust op haar werk en spreekt niet over haar privéleven.”

Hoe is het om rond te lopen in een politie-uniform?

“Het geeft het gevoel van een echte flik te zijn. Je voelt je veilig en machtig. Onlangs reden Andy en ik rond, en een auto reed de spiegel van een ander voertuig eraf. Toen twijfelden we even. Zouden we uitstappen en iets zeggen? Die bestuurder zou nogal geschrokken zijn.” (lacht)

Liandra speelt aan de zijde van Andy Peelman.  VTM

Je brak al als 14-jarige door dankzij het razendpopulaire ‘D5R’. Hoe was dat?

“Heel raar. Ik was wel al wat gewoon in het showbizzwereldje omdat ik danste bij artiesten. Maar dat was steeds in de achtergrond. Het was voor mij nieuw dat mensen me ineens herkenden. Op school lokte zo’n rol ook giftige reacties uit. Dat waren toch enkele moeilijke jaren op persoonlijk vlak. Maar het had veel erger gekund. Ik heb ook genoten van de fijne momenten.”

Was ‘Junior Eurosong’ je eerste wapenfeit in de showbizz?

“Ik denk het. Op mijn achtste ging ik dansen, niet veel later mocht ik als danseres mee met Laura Omloop naar het Junior Songfestival in Oekraïne. Het was een van de coolste dingen ooit. Als kind lijkt alles zo veel groter. We werden ook enorm gesoigneerd. Ik herinner me een avond waarop alle matrassen bij elkaar werden gelegd. We mochten films kijken en er werd pizza gehaald. Geweldig voor een kind.” (lacht)

Je hebt Chileense roots. Hoe belangrijk is die afkomst voor je?

“Ik ben Antwerpse, geboren in Wilrijk, maar ik heb pas herinneringen sinds de periode dat ik in Chili woonde. Dat was van mijn derde tot mijn vijfde. Daardoor spreek ik ook Spaans.”

Waarom kwamen jullie destijds terug?

“Door de sociale en politieke onzekerheid. Blijkbaar namen mijn ouders toen de juiste beslissing, want nu is de boel er ontploft. Ook de medische bijstand is in Chili niet zoals in België. Ik liep daar als klein kind een ernstig bloedvirus op. Die behandeling kostte veel geld. Waren die problemen er niet geweest, dan waren we er misschien voorgoed gebleven. En was ik misschien een actrice in een telenovelle op de Chileense televisie.”

Zou je er willen wonen?

“Moeilijke vraag. Doordat de economie hier beter draait, zijn we veel meer in staat om er geregeld op vakantie te gaan. Omgekeerd zou dat minder het geval zijn. Mijn droombeeld is een buitenverblijf in Chili te hebben met een eigen wijngaard op een zonnige, rustige heuvel waar ik tot rust kan komen.”

Weet je familie daar wat je doet?

“Ze weten dat ik op televisie kom. Ze zeggen ook vaak dat het al van kindsbeen in mij zat om een ster te worden. Ze zijn mijn grootste supporters. Tja, Zuid-Amerikanen zijn in veel dingen fanatiek.” (lacht)

‘De buurtpolitie’, ma-vr om 18.20 uur op VTM

Hoofdpunten