Zoveel verdienen de ‘Friends’-sterren met hun eenmalige reünie

Bron © VARIETY, DE TELEGRAAF

Foto: AFP

Er doen heel wat speculaties de ronde over het bedrag dat de Friends-sterren krijgen voor hun deelname aan een eenmalige reünie-special die ergens in mei wordt uitgezonden door HBO. Het doorgaans welingelichte entertainment-bladVariety claimt nu via insiders te weten welk bedrag de oorspronkelijke acteurs krijgen voor de special.

Er werd al maanden gespeculeerd over een ‘Friends’-reünie, en vrijdagavond volgde de officiële bevestiging dat die er nu ook zeker komt. De eenmalige aflevering zou worden uitgezonden in mei op het streamingplatform HBO Max.

De plannen voor zo’n reünie circuleren al lang, maar liepen steevast vast. Eerst op verschillende acteurs die het niet zagen zitten, later op de forse looneisen van de oorspronkelijke crewleden. Die zouden nu volgens Variety dan toch gezwicht zijn voor het grote geld: 2,5 miljoen euro voor een eenmalige special.

Het zou gaan om een mininumbedrag, het werkelijke bedrag kan nog veel hoger liggen, als we geruchten mogen geloven die twee weken geleden de ronde deden. Deadline meldde toen dat Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) maar liefst tussen de 3 en 4 miljoen dollar zouden krijgen.

The Wall Street Journal zei eerder deze maand echter dat de bedragen tussen de 2,25 miljoen en 2,5 miljoen dollar lagen. Wat het precieze bedrag ook is, de ‘Friends’-sterren flink onderhandeld om het onderste uit de kan te krijgen. Ze zouden een bod van 1 miljoen dollar geweigerd hebben. Dat was hetzelfde bedrag als de acteurs per aflevering kregen tijdens de laatste twee seizoenen van ‘Friends’.

bekijk ook

Explainer - Een samenvatting van Friends in minder dan drie minuten

Jonas Brothers maken remake van Friends-intro naar aanleiding van 25ste verjaardag

Courteney ‘Monica’ Cox speelt hilarische scène uit ‘Friends’ na

Meest recent