Vaartstraat en Voordestraat in Hansbeke afgesloten

Foto: www.deinze.be

Deinze / Nevele - De werken aan de nieuwe rondweg in Hansbeke vorderen goed. Om de rondweg aan te sluiten op de Vaartstraat en de Voordestraat worden deze straten volledig afgesloten van maandag 24 februari tot en met vrijdag 10 april. De weg wordt bij gunstige weersomstandigheden geasfalteerd van 6 tot en met 10 april.

Het benzinestation GULF en de bijhorende garage in de Vaartstraat nr. 4 blijven tijdens de werken bereikbaar via een tijdelijke werfweg, behalve tijdens de asfalteringswerken. Dan zal er geen toegang zijn.

Het restaurant 't Oud Gemeentehuis op de hoek van de Vaartstraat en de Voordestraat is bereikbaar via een tijdelijk voetpad. Wagens kunnen parkeren in Hansbekedorp.

Inwoners van de Voordestraat en Vaartstraat binnen de werfzone parkeren zich best in Hansbekedorp. Passage is mogelijk indien de werken het toelaten en in overleg met de werfleiding.

Wegomleggingen

Wegomlegging Voordestraat (rood ingekleurd op de kaart): de Voordestraat wordt een doodlopende straat en is alleen bereikbaar via Merendreestraat, Paardenweg en Korte Dosweg. Er zijn geen voertuigen toegelaten in Meelveld en Lokestraat, behalve landbouwverkeer. Fietsers kunnen Hansbekedorp bereiken via de Voordestraat, de Doornbosstraat en de Begijnhoflaan.

Wegomlegging van Hansbeke naar Zomergem (blauw ingekleurd op de kaart): via de Merendreestraat, Hansbekestraat, Diepestraat en Veldestraat.

Wegomlegging van Hansbeke naar Bellem-Zomergem (oranje ingekleurd op de kaart): via Grote Merestraat, Reibroekstraat (vanaf Ostijnestraat eenrichtingsverkeer), Kippendonkstraat (eenrichtingsverkeer) en Weitingstraat.

Wegomlegging van Zomergem-Bellem naar Hansbeke (groen ingekleurd op de kaart): via Warandestraat, Weitingstraat, Cromekestraat (eenrichtingsverkeer), Karmenhoekstraat (eenrichtingsverkeer) en Boerestraat (eenrichtingsverkeer)

Door Eddy Lefevre