Hallo VAR? Club Brugge na discutabele goal en niet gefloten penalty: “Goh, wij hebben ook al pech gehad met de ref”

Opschudding in de tweede helft van Club Brugge-Charleroi. Mamadou Fall kwam iets voor het uur in een kansrijke positie, maar leek foutief te worden afgestopt door Simon Deli. Scheidsrechter Lothar D’hondt zag er echter geen graten in. Iedereen keek naar de VAR, maar ook die gaf geen krimp.

rahe, kv

Charleroi-trainer Karim Belhocine ging daarop zijn boekje te buiten tegen de vierde ref en kreeg een geel karton onder de neus geduwd.

Club Brugge kwam al in de eerste minuut op voorsprong via Eder Balanta. Ook daar voelde Charleroi zich al benadeeld, na een voorafgaande duw van Dennis aan Dessoleil. “Dennis bracht mij uit evenwicht”, aldus Dessoleil na de match. “Doe ik dat bij hem, dan zou het zeker fout zijn. Onbegrijpelijk dat de ref en de VAR niet ingrepen. En even erg is dat we ook geen strafschop kregen voor die duw van Deli aan Fall.”

Bij Club Brugge waren ze zich van geen kwaad bewust. “Fout van Dennis voorafgaand aan de goal? Laat ons serieus blijven”, lachte Clinton Mata. “Als dat al niet meer kan, houden we er beter mee op. Dit is toch een contactsport?” Ruud Vormer dacht er ook zo over. “Daar was helemaal niks aan de hand. En de fout van Deli op Fall? Goh, wij hebben ook al pech gehad met beslissingen van de scheidsrechter”, grijnsde Vormer veel­zeggend.

LEES OOK. ‘Kampioen’ Club Brugge kan fans niet meer verwennen: “Tegen Manchester United zal het veel beter moeten”

Lees ook