Buurlanden Iran sluiten grenzen om coronavirus

Bron © BELGA

Foto: AP

Enkele buurlanden van Iran hebben de grenzen met het land gesloten vanwege het nieuwe coronavirus dat daar om zich heen grijpt. Turkije, Pakistan, Afghanistan en Armenië maakten zondag bekend dat te doen. Die landen volgen het voorbeeld van Irak, dat donderdag al de grenzen met Iran dichtgooide.

In Iran zijn inmiddels acht mensen gestorven door het besmettelijke virus. Zeker 43 raakten besmet, aldus de autoriteiten. Alleen Azerbeidzjan en Turkmenistan hebben als buurlanden van Iran nog geen maatregelen aangekondigd. Ondertussen raakte trouwens bekend dat ook in Afghanistan drie besmettingen werden vastgesteld.

Turkije laat geen vliegtuigen meer toe die vanuit Iran komen. Alle inkomende vluchten uit Iran worden “tijdelijk” geweerd vanaf zondag 20 uur (plaatselijke tijd), zei de Turkse minister van Gezondheid Fahrettin Koca aan verslaggevers in Istanboel. Ook alle snelwegen en treinsporen die naar Iran leiden, zijn gesloten.

LEES OOK. Italië gaat van 3 naar 132 besmettingen op luttele dagen tijd: grootste uitbraak van coronavirus buiten Azië

De regering van Jordanië heeft zondag beslist geen mensen meer tot haar grondgebied toe te laten die uit Iran, Zuid-Korea of China komen, behalve als het om Jordaanse onderdanen gaat. Een Jordaanse minister deelde mee dat de beslissing deel uitmaakte van “preventiemaatregelen”.

Het nieuwe coronavirus brak eind vorig jaar uit in de Chinese provincie Hubei. Inmiddels zijn in China ruim 2.400 mensen gestorven aan de ziekte. Zeker 76.000 mensen raakten besmet.

AANGERADEN
Meest recent