Radiopresentator Wim Oosterlinck herstelt van hartoperatie: “Dat ze twee uur hebben gekoterd in je hart, dat voel je”

Qmusic-presentatoren Sam De Bruyn en Inge Devogelaere moesten het afgelopen vrijdag even zonder hun collega Wim Oosterlinck (46) doen. Die had een afspraak in het ziekenhuis voor een hartoperatie om hem te verlossen van een hartritmestoornis. “Ik had meer stress voor de scan dan voor de operatie zelf.”

Eva De Poorter

“Twee uur lang hebben ze in mijn hart gekoterd. Dat voel je wel. Ik moet nog voorzichtig zijn, want het hart protesteert als ik veel doe. Maar ik voel me goed.” Dat is het geruststellende antwoord van radiopresentator Wim Oosterlinck, die vrijdag werd geopereerd. Vijf jaar geleden kwam hij te weten dat hij een hartritmestoornis had, meer bepaald voorkamerfibrillatie. “Ik had te hard gefietst, waardoor mijn hart hard klopte en niet meer rustig werd. De huisarts verwees me door naar het ziekenhuis, waar mijn hart werd ‘gereset’. Dan kreeg ik onder verdoving een elektrisch schok.”

Even ging het beter, maar onlangs kreeg hij er weer last van. “De cardioloog besloot dat het beter was om deze ingreep te laten doen. Hoe jonger je bent, hoe beter die helpt. Via de lies hebben ze een ablatie gedaan. Daarbij schroeien ze in je hart bepaalde zenuwuiteinden dicht. Die zenuwen kunnen dan niet langer de trillingen geleiden die de hartritmestoornis veroorzaakt. Hopelijk gebeurt het nu niet meer, maar dat komen ze pas later te weten. De operatie lijkt goed verlopen.”

Toevallige timing

Oosterlinck deed vooraf luchtig over zijn operatie, afgelopen donderdag tijdens de ochtendshow op Qmusic. “Het is iets kleins, ik moet gewoon drie uurtjes binnen”, vertelde hij toen aan collega’s Sam De Bruyn en Inge De Vogelaere. “Ik was eigenlijk veel meer gestresseerd voor de scan, de week ervoor, dan voor de operatie”, verklaart Oosterlinck. “Toen ging mijn hart echt te keer. Maar voor de operatie was ik er vrij gerust op. Ze verdoven je, je weet nergens van. Dat is perfect.” (lacht)

Nu rust hij uit. Dat mocht hij sowieso, want tijdens de krokusvakantie neemt ook de Ochtendshow een break. “Al is het toeval dat we net nu die operatie hadden ingepland”, zegt hij. “Maar het komt goed uit, want het is wel heftig.” Vanaf 2 maart is de ochtendshow dan weer terug, mét Wim Oosterlinck. “Ik heb geen schrik om weer aan de slag te gaan. Dat komt helemaal goed.”

bekijk ook

Wim Oosterlinck beleeft ochtend van zijn leven

LEES OOK