Komt Milaan-Sanremo in het gedrang door coronavirus? “Als de overheid neen zegt, moeten we afgelasten”

Foto: Photo News

Het coronavirus krijgt nu ook meer en meer Europa in zijn greep. RCS Sport, organisator van onder andere Milaan-San Remo, Tirreno-Adriatico en de Giro d’Italia, maakt zich alvast grote zorgen over de uitbraak van het corona-virus in Italië waarbij al vier doden vielen. Als de situatie niet snel keert, bestaat de kans dat wedstrijden als Milaan-Sanremo worden afgelast. En over twee weken staat al de Strade Bianche op het programma.

LEES OOK. Vierde dode door coronavirus in Italië, Oostenrijk opent grens weer

Komt Milaan-Sanremo in het gedrang door coronavirus? “Als de overheid neen zegt, moeten we afgelasten”

RCS-baas Mauro Vegni is momenteel in Dubai voor de UAE Tour. In een gesprek met de Corriere della Sera uit hij zijn bezorgdheid. “We maken ons inderdaad zorgen over de verspreiding van het virus, want de situatie in Italië is erg problematisch”, aldus Vegni. “Onze eerste zorg is de Tirreno-Adriatico maar vooral Milaan-San Remo, die binnen een maand gepland staan. Een alternatief plan is er immers niet. Als de overheid besluit sportevenementen in Milaan en Lombardije op te schorten, moeten we de wedstrijden afgelasten.”

Nieuwe startlocatie is geen optie

Vooral Milaan-Sanremo op 21 maart staat in het brandpunt: de wedstrijd start immers in Milaan en net daar lijkt het virus zich te hebben verspreid. Een nieuwe startlocatie is voor Vegni geen optie. “Deze wedstrijd wordt al 110 jaar gereden van Milaan naar Sanremo. Ik kan alleen maar hopen dat de piek van het corona-virus zal afnemen. Als de situatie blijft zoals ze is, bestaat het risico dat we de wedstrijd moeten schrappen. Over de Giro in mei kan ik nog niets zeggen.”

Strade Bianche (voorlopig) geen probleem

De eerstvolgende koers in Italië waar wij Belgen reikhalzend naar uitkijken, is de Strade Bianche op 7 maart. De koers op de gravelwegen van Toscane kan voorlopig nog gewoon doorgaan aangezien enkel de meer noordelijk gelegen regio’s Veneto en Lombardije getroffen werden door het virus. De Tirreno-Adriatico (11-17 maart) wordt eveneens zuidelijker gereden maar ook daar blijft het bang afwachten.

In China, waar het virus voor het eerst is opgedoken, werden intussen al een groot aantal internationale sportmanifestaties afgelast of tijdelijk geannuleerd. Onder andere het WK indoor in Nanjing en de F1-race in Shangai zijn het ‘slachtoffer’ van het virus.

Door gvdl
AANGERADEN