Philipp Plein brengt ode aan Kobe Bryant, maar oogst vooral kritiek

Foto: ISOPIX

Philipp Plein sloot zijn modeshow in Milaan af met een ode aan de in een helikoptercrash overleden basketter Kobe Bryant, maar op veel begrip kon dat op Twitter niet rekenen. Velen vinden het behoorlijk smakeloos van de Duitse ontwerper.

De modeshow van Philipp Plein werd uiteindelijk een van de meest besproken evenementen van de modeweek in Milaan. Zo sleepte hij een vliegtuig en een jacht aan op de catwalk, gaf Tyga een concert in een boksring en deden twee modellen tijdens hun loopje hun torenhoge hakken uit omdat ze er niet meer op konden wandelen. En dan moest de finale nog komen.

Die werd afgesloten door enkele modellen, onder wie actrice Jada Pinkett Smith, in basketbaltruitjes. De Duitse ontwerper had na het overlijden van Kobe Bryant eind januari blijkbaar nog snel een capsulecollectie in elkaar gebokst met shirts die gebaseerd zijn op die van de Lakers, maar dan bezet met tientallen Swarovski-kristallen en de naam van het basketbalteam vervangen door Plein. Op de achtergrond stond ook nog eens een gouden helikopter te blinken. Nota bene het tuig waarmee de basketter is verongelukt.

Philipp Plein brengt ode aan Kobe Bryant, maar oogst vooral kritiek
Foto: ISOPIX

Al snel barstte de kritiek op Twitter los. In plaats van een eerbetoon vonden velen het net schaamteloos van de designer. Hijzelf heeft nog niet op de kritiek gereageerd, maar deelde op Instagram wel een foto van hem tijdens de show met de mededeling dat de opbrengst van de capsullecollectie naar de Mamba and Mambacita Sports Foundation gaat. Die organisatie werd opgericht na de dood van Kobe en zijn dochter Gianna.

Door flb
AANGERADEN