Sven Vanthourenhout gaat aan de slag bij de UCI (maar blijft bondscoach van Belgische veldrijders)

Foto: BELGA

Sven Vanthourenhout gaat de volgende weken bijklussen. De Internationale Wielerunie UCI heeft de Belgische bondscoach gevraagd de rol van ‘technical delegate’ op te nemen voor de Vlaamse wedstrijden van de World Tour. De West-Vlaming blijft intussen wel zijn functies binnen de KBWB uitoefenen.

Een ‘technical delegate’ wordt door de UCI aangeduid om de technische regelgeving mee te controleren. De internationale wielerunie wil in de toekomst graag werken met lokale mensen om onnodige reiskosten te vermijden. Zo kwam de vraag of Sven Vanthourenhout deze rol mocht invullen voor de Vlaamse voorjaarswedstrijden, behorend tot de World Tour. “Aangezien Sven de komende weken wel wat vrije tijd heeft, zagen wij daar absoluut geen graten in”, vertelt Jos Smets, algemeen directeur bij de Wielerbond. “Maar Sven blijft uiteraard zijn taken uitvoeren voor de KBVB.”

Vanthourenhout is momenteel actief als bondscoach van de veldrijders en is tegelijk ook assistent-bondscoach voor de diverse wegploegen. Tevens maakt hij deel uit van de technische commissie veldrijden binnen de UCI. Diezelfde UCI gaat ook nog op zoek naar een ‘technical delegate’ voor de zeven Belgische WB-manches veldrijden.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent