Aalst zal ook in maandagstoet geen controversiële praalwagens verbieden

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Aalst -

Aalst zal geen controversiële praalwagens verbieden in de carnavalstoet die maandag om 13.30 uur van start gaat. De maandagstoet wordt gelopen op een verkort traject, en de groepen zijn niet meer gebonden aan de numerieke volgorde van hun volgnummer in de zondagstoet.

Er was zondag opnieuw internationale verontwaardiging over enkele Joodse karikaturen die in de stoet van zondag opdoken. Het stadsbestuur grijpt echter niet in en zal geen praalwagens uit de stoet halen die maandag uitrijdt.

LEES OOK. Wereldwijd kritiek, maar carnavalisten doen er nog schep bovenop: “Ooit zullen ze het misschien snappen, maar nu nog niet blijkbaar” (+)

Zondag heeft de politie wel de identiteit genoteerd van carnavalisten die mogelijk een lijn hadden overschreden. Maar dat is geen proces-verbaal, eerder een manier om bij eventuele klachten een juiste identificatie mogelijk te maken. Die identificatie zal ook maandag gebeuren.

Naast de carnavalstoet staat maandag om 14 uur ook de bezemdans en de bezemworp van de Aalsterse Gilles op het programma, en de ajuinworp.

Door jvh
AANGERADEN