Stoke City zet recordaankoop en enfant terrible Giannelli Imbula aan de deur

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Engelse tweedeklasser Stoke City heeft het contract met de in België geboren Congolese middenvelder Giannelli Imbula in onderling overleg ontbonden, zo maakte de club bekend.

Eerder werd de huurovereenkomst van de 27-jarige middenvelder bij de Italiaanse eersteklasser Lecce al beëindigd. Een gedwongen terugkeer naar Engeland leek zo in de maak, maar ook daar hoeft Imbula zich dus niet meer te melden, ondanks een nog lopende overeenkomst tot medio 2021. Engelse media maken al langer gewag van gedragsproblemen, op en naast het veld. Als mogelijke nieuwe bestemming worden Rusland en China naar voren geschoven.

Imbula kon bij het in degradatiegevaar verkerende Stoke City nochtans op heel wat krediet rekenen, want hij is nog steeds de recordaankoop bij The Potters. In 2016 werd hij door de toenmalige eersteklasser weggeplukt bij FC Porto voor ruim 24 miljoen euro.

Voor Stoke kwam hij echter niet verder dan twee doelpunten in 28 wedstrijden. Zijn laatste match voor de club dateert al van 8 maart 2017. In het seizoen 2017-18 speelde hij op uitleenbasis voor het Franse Toulouse. Vorig seizoen werd Imbula gehuurd door het Spaanse Rayo Vallecano. In de Serie A kwam hij dit seizoen in drie wedstrijden in het seizoensbegin niet verder dan 129 minuten.

Door Michiel Verheirstraeten
Meer voetbal