Referee Department erkent fout van Dennis, maar VAR kwam terecht niet tussen

Foto: BELGA

Het Referee Department erkent dat een fout van Dennis voorafging aan het winnende doelpunt van Balanta tijdens Club Brugge - Charleroi zondagavond. Dat de VAR niet tussenkwam, was dan wel weer helemaal volgens het boekje.

De duw van Dennis op Charleroi-verdediger Dessoleil had dus altijd bestraft moeten worden door scheidsrechter Lothar D’hondt. De VAR kon echter niet tussenkomen om het doelpunt van Balanta eventueel af te keuren omdat het protocol niet toelaat om in te grijpen voor een niet-gefloten overtreding die leidt tot een doelpunt als ze geen deel meer uitmaakt van de aanvallende fase die rechtstreeks naar het doelpunt leidde.

Na de fout van Dennis weerde Charleroi de bal uit het strafschopgebied en eindigde zo de mogelijkheid om te scoren voor Club Brugge. Toen Club Brugge de bal weer in bezit kreeg, werd die achteruit gespeeld, zodat een ‘nieuwe’ aanval begon. En die leidde tot het doelpunt van Balanta.

Over het andere discutabele moment in de wedstrijd, de fase tussen Deli en Fall in het strafschopgebied, rept het rapport van het Referee Department met geen woord.

LEES OOK. Hallo VAR? Club Brugge na discutabele goal en niet gefloten penalty: “Goh, wij hebben ook al pech gehad met de ref”

Door Joost Marynissen
  • Meer voetbal