Beyoncé en Hillary Clinton op je trouwfeest: de waanzinnige trouwpartijen van steenrijke Aziaten

Mukesh Ambani (links) spaarde niks voor het huwelijksfeest van zijn dochter. Foto: REUTERS

In Azië kijken ze niet op een cent meer of minder als er een huwelijk moet worden georganiseerd. De laatste aflevering van Telefacts Winter brengt enkele van die exuberante trouwpartijen in beeld.

De stinkend rijken wonen tegenwoordig niet meer in de Verenigde Staten of Europa, maar in Azië. Elke week komen er in China twee miljardairs bij. De elite groeit, en de huwelijksmarkt groeit mee. De Chinese beau monde schakelt voor de mooiste dag in hun leven een weddingplanner in die al hun wensen vervult. Het totale budget dit jaar voor bruidsfeesten? Maar liefst 360 miljard euro.

Ook voor de Indiase Mukesh Ambani, de man die volgens zakenblad Forbes een geschat vermogen van 38 miljard euro bezit, mocht het wat kosten. Toen z’n dochter in het huwelijksbootje trad, liet hij paleizen afhuren en beroemdheden als Hillary Clinton overvliegen om er een onvergetelijke dag van te maken. Met minder kon hij ook niet komen aanzetten. Een gierige bijdrage voor een feestzaaltje doet het ‘m niet als je aanstaande schoonzoon een zakenman is met een vermogen van 9 miljard euro.

Zoals de traditie het wil, duurt een huwelijk in India ook meerdere dagen. Het vindt meestal plaats in november of december. Dan is het minder warm en staan de sterren beter voor een goed huwelijk. De feestelijkheden beginnen steeds met een zogeheten sangeet, een avond vol zang en dans die traditioneel aan de formele verbintenis voorafgaat. Maar Ambani ging nog een stap verder. Hij vloog superster Beyoncé in om met een optreden de festiviteiten waardig af te sluiten.

Telefacts winter, VTM, 21.45 uur

Door Wout Desmytere
Meest recent