Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Chef Lepelblad pent na 13 jaar al haar keukengeheimen neer: “Niets zo belangrijk als delen wat je weet”

Chef Lepelblad pent na 13 jaar al haar keukengeheimen neer: “Niets zo belangrijk als delen wat je weet”

Tina van der Heyden: “Ik hoop dat foodies het boek zullen lezen en dat hotelscholen ermee aan de slag gaan.” Foto: DVH

Gent -

Ze was eerst dj, dan had ze een frituur. Maar intussen is ­Tina van der Heyden al dertien jaar de baas én de chef van restaurant Lepelblad in Onder­bergen. Waar seizoensgroenten, het liefst lokaal, de hoofdrol spelen “Wat ik weet, wil ik delen met iedereen”, zegt ze. En dus is er nu een boek, dat van ons allen meer duurzame koks kan maken.

“Vlak voor ik de zaak overnam, ging ik eten in Noma in Kopenhagen”, vertelt Tina van der Heyden. “Rene Redzepi was nog niet bekend bij het grote publiek maar ik was al fan. Eén van de gerechten was een ...