Ben Segers over de nadelen van bekend zijn: “In de frituur stond een gast mijn hele bestelling te filmen”

Ben Segers Foto: Frank Abbeloos

Ben Segers is dezer dagen opnieuw op uw tv-scherm te zien in de komische serie ‘Auwch’ op Vier. Terug van even weggeweest, maar zonder de overdaad van enkele jaren geleden, toen hij wel overal leek te zijn. Tot tevredenheid van de 45-jarige acteur, want het BV-schap heeft niet enkel voordelen, getuigt hij dinsdag in ‘Story’.

“Ik ga het niet onder stoelen of banken steken: herkend worden streelt je ego. Maar ik doe deze job niet om bekend te zijn. En het is soms wel wat lastig. Als ik alleen op straat loop, kan me dat allemaal niets schelen, maar als ik met mijn gezin op stap ben, vind ik het niet altijd even leuk dat ik word aangesproken”, aldus Segers. “Vorige week stond ik met mijn dochters in de frituur, op zondagavond, en achter me stond er een gast met zijn gsm mijn bestelling te filmen. (lacht) Echt waar. Ik ben echt ostentatief met mijn rug naar hem gaan staan, maar zonder enige schaamte draaide hij zich en begon hij me van de andere kant te filmen. Ongelooflijk, toch? Dat snap ik echt niet, maar goed, ik zal nooit onbeleefd reageren of iets zeggen. Want als je dat doet, dan vinden ze je arrogant.”

“Ik ervaar het zeker niet als iets heel negatiefs, het hoort er gewoon bij. Pas op, het is raar, hoor. Ik ben geen jeugdidool, hé. Wereldberoemd zijn bijvoorbeeld, dat lijkt me echt het ergste wat er is. Dan word je volgens mij echt geleefd. Maar op grote evenementen – festivals of de Gentse Feesten – zie je me niet zo snel meer. Ik doe dat nochtans heel graag, maar daar heb ik écht geen rust.”

Door jvh
Laad meer berichten...