Nick uit ‘Blind getrouwd’: “Een vrouw dacht een jaar lang dat ze een relatie met mij had”

Bron © Dag Allemaal

Nick Laenen (rechts) met kersverse echtgenoot Christophe in ‘Blind getrouwd’. Foto: VTM

Het eerste homokoppel in ‘Blind getrouwd’, dat werd overal enthousiast onthaald. Al maakt bruidegom Nick Laenen (38) in ‘Dag Allemaal’ ook één zure bedenking: “Nu wordt mijn foto wéér misbruikt op het internet.”

Zo blijkt iemand een foto van Nick te gebruiken op de dating-app Grindr. “Pardon? Dat is het eerste wat ik daarvan hoor. Ik heb al lang geen profiel meer. (denkt na) Ik vind het eigenlijk wel grappig, maar toch vooral creepy. Bon, ’t is niet zo moeilijk om met iemands foto’s zo’n profiel aan te maken, hé. Dat hoor je helaas vaak. Niet enkel op datingsites, ook op sociale media. Ik heb dat in het verleden nog meegemaakt. Twee keer zelfs. Zo was er een jongen die op Tinder contact zocht met meisjes en daarbij mijn foto’s gebruikte. En een Amerikaans meisje stuurde me dat ze al een jaar lang online gesprekken voerde met iemand die zich als mij voordeed. Het ging zelfs zo ver dat die man een foto van mij met mijn petekindje doorstuurde, en erbij zei dat het zijn zoontje was. Ze dacht echt dat ze een relatie met mij had. Dat ik dus het slachtoffer ben geworden van identiteitsdiefstal? Ja, en dat was wel vies, moet ik zeggen.”

Wie foto’s van Nick tegenkomt op dating-apps, weet dus dat het om een fake profiel gaat. “Ik heb geen Grindr meer. Sinds afgelopen zomer staat de app al niet meer op m’n telefoon. Dus wie mij er nog op vindt: gelieve het te rapporteren, want dan is er een oplichter aan het werk.”

Door jvh