Einde van een tijdperk: NMBS kiest nieuwe naam voor GoPass

Foto: NMBS

De NMBS wijzigt in de loop van de maand maart de namen van de meeste van haar producten. “Om haar productgamma voor de klant nog duidelijker en transparanter te maken”, klinkt het. De wijzigingen moeten ervoor zorgen dat de namen steeds verwijzen naar de productkenmerken, “zodat de klant telkens het product aanschaft dat het meest aangepast is aan zijn of haar behoeften”.

Het combi-ticket ‘B-Dagtrip’ (dat een treinticket combineert met een toegangsbiljet tot een evenement) heet voortaan ‘Discovery Combi’. De benaming ‘Diabolotoeslag’ voor een treinrit naar Brussels Airport wordt gewijzigd naar ‘Supplement Brussels Airport’.

De typische invulpassen krijgen de logische basisbenaming ‘Multi’ (verwijzing naar meerdere ritten), met bijkomende verduidelijking in functie van de doelgroep: de 10-rittenkaart ‘Rail Pass’ wordt dan weer ‘Standard Multi’, terwijl de 10-rittenkaart ‘Go Pass 10’ (voor jongeren onder 26 jaar) voortaan als ‘Youth Multi’ door het leven gaat. De rittenkaart voor 10 korte afstanden ‘Key Card’ heet voortaan ‘Local Multi’, en de ‘Campus’-invulkaart voor studenten krijgt dan weer ‘Student Multi’ als nieuwe benaming.

De ‘Go Pass 1’ (biljet voor één traject voor jongeren onder 26 jaar) en ‘Go Unlimited’ (pas voor onbeperkt gebruik van het ganse net gedurende de schoolvakantie voor jongeren onder 26 jaar) worden respectievelijk omgedoopt tot ‘Youth ticket’ en ‘Youth Holidays’.

De gebruiksvoorwaarden van de verschillende producten wijzigen niet, en de oude en nieuwe benamingen zullen gedurende minstens 6 maanden naast mekaar bestaan om de klanten tijd te geven eraan te wennen.

Door jvh