Toyota reageert op Ben Weyts met geestige reclamecampagne: “Kom langs voor een testrit en word ontvangen als een minister”

Ben Weyts lachte op carnaval zelf al met zijn uitschuiver, nu deelt ook Toyota zelf een prik uit. © RR

Een kleine week na de uitspraken van minister Ben Weyts (N-VA) over zijn nieuwe dienstwagen, heeft nu ook de advertentiedienst van Toyota een geestige reactie in petto. Met een reclamecampagne in heel wat Vlaamse kranten lacht het merk met onze minister. “Kom langs voor een testrit en word ontvangen als een minister.”

Er bestaat geen slechte reclame, dat weten ze ook bij Toyota. Mochten de uitspraken van Ben Weyts – “Een minister heeft wagen met standing nodig, geen Toyota Corollo” – al schade veroorzaakt hebben voor de reputatie van het autoconcern, dan zet Toyota de perceptie nu helemaal naar zijn hand.

De reclamecampagne lacht met het foutje van de minister en met het idee dat een Toyota niet chic genoeg zou zijn. “Kom langs voor een testrit en word ontvangen als een minister”, staat er te lezen. In andere advertenties luidt het dan weer “Minder uitstoot, meer standing”, met een knipoog naar de verspreking van minister Weyts: “Ook wel bekend als de Toyota Corollo”.

LEES OOK. Bitse discussie in parlement over wagenpark Vlaamse regering: “Een minister heeft wagen met standing nodig, geen Toyota Corollo”

De Toyota Corollo is al een week voorwerp van hilariteit. Zo lachte de minister op Aalst Carnaval zelf met zijn uitschuivertje: hij ging verkleed als garagist.

LEES OOK. Waarom een chique auto nog altijd het ultieme statussymbool is (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten