Chinezen sturen hun kat naar de Floraliën

Foto: VCB - VUM

Gent -

De Chinese bloemenkunstenaars die waren uitgenodigd om op de Gentse Floraliën enkele bloemstukken te maken, hebben afgezegd.

“We hebben niet doorgevraagd over de reden maar dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de situatie rond het coronavirus”, legt woordvoerder van de Gentse Floraliën Bart Vandesompele uit.

“We hebben daar ook alle begrip voor. Die mensen willen nu geen risico nemen.”

Het gaat om een aantal floristen van een Chinese school die via een Belgische tussenpersoon een installatie zouden maken voor de Floraliën. De organisatie vindt het jammer dat de Chinezen niet meer kunnen komen. “Deelnemers uit verre, exotische landen geven toch een extra cachet aan de tentoonstelling”, aldus Vandesompele. Maar gelukkig hebben we nog andere internationale deelnemers die uit alle werelddelen komen en die ook zeer goed zijn.”

Vandesompele benadrukt dat de organisatie meeleeft met de Chinezen. “Het is vooral jammer dat het virus heeft toegeslagen in China. Dan is het voor hen natuurlijk minder relevant om naar de Floraliën te komen, zij moeten de situatie daar eerst zien opgelost te krijgen. Dat is het allerbelangrijkste. De veiligheid gaat voor dus we hebben er alle begrip voor.”

De Gentse Floraliën vinden plaats van 1 tot en met 10 mei 2020. Het is de bedoeling dat een 300-tal floristen deelnemen aan de Gentse Floraliën. Die floristen komen uit 11 verschillende landen, waarvan er nu dus 1 land wegvalt.

De voorverkoop loopt volgens de organisatie ondertussen beter dan bij de vorige editie.

Door gn
AANGERADEN