Bahrain-McLaren wil contract Teuns al verlengen

© Photo News

De ritwinst van Dylan Teuns (27) in de tijdrit van de Ruta del Sol is ook de leiding van Bahrain-McLaren niet ontgaan. Grote baas Rod Ellingworth vertelde in een interview met Cyclingnews dat hij maar al te graag het aflopende contract met de Limburger wil verlengen.

Guy Van Den Langenbergh

LEES OOK.Favorietenlijst voor Omloop Het Nieuwsblad: code rood voor Greg Van Avermaet, Dylan Teuns met stip gestegen en debutant op één

“Natuurlijk willen we renners die goed presteren maar al te graag houden”, vertelde Ellingworth in de marge van de UAE Tour aan Cyclingnews. “We hebben dit jaar veertien renners die einde contract zijn, wat betekent dat ik het team kan heroriënteren in de richting die ik voor ogen heb. Ja, ik wil Dylan graag houden maar ik besef ook dat andere teams interesse hebben in een renner met zijn capaciteiten. Het peloton is een kleine wereld, er wordt veel gepraat maar iedereen weet waar we met dit team naartoe willen. Ik kan Dylan maar bijvoorbeeld ook Ivan Garcia Cortina maar datgene geven wat binnen onze mogelijkheden ligt. Ze kennen onze visie, nu is het aan hen om te beslissen.

Voor Ellingworth is Teuns één van de meest complete renners van het peloton. “Dylan heeft dit en de voorbije seizoenen al sterk gepresteerd met ritwinst in Dauphiné en Tour en een goed klassement in de Vuelta. Hij kan op heel veel terreinen uit de voeten. Het spreekt dan ook voor zich dat we de gesprekken met hem en zijn management heel snel willen beginnen.”

Teuns content

En de renner zelf. “Die voelt zich thuis bij Bahrain-McLaren”, bevestigt diens manager Guillaume Reynders. “Het vertrek van Rik Verbrugghe was wel jammer maar met de komst van McLaren is er een klimaat gecreëerd dat fel doet denken aan hoe het vroeger bij BMC was.”

De eerste afspraken voor verkennende gesprekken zijn al gemaakt. “Tijdens Parijs-Nice of in de buurt van de Strade gaan we eens een keer samenzitten. We hebben geen deadline maar hebben wel iets in ons hoofd over termijn en omvang. We gaan hen een voorstel laten doen en dan kan het snel gaan. Anderzijds is er natuurlijk ook interesse van andere teams voor Dylan. We laten het gewoon op ons afkomen.”

LEES OOK

Nu in het nieuws