IN BEELD. De meest prangende sprints in 75 jaar de Omloop Het Nieuwsblad

  • Zondag 5 maart 1950: ANDRÉ DECLERCK wint gemakkelijk de sprint van een kopgroep nadat de Omloop Het Volk voor het eerst over de Muur van Geraardsbergen trekt. Albert Wauters grabbelt daar de premie mee die de ontdekker van de Muur, Jérôme Stevens, daar geeft. In Ninove stapt hij prompt af en duikt een café binnen waar hij iedereen trakteert.

De Omloop Het Nieuwsblad is aanstaande zaterdag 29 fabruari toe aan zijn 75ste editie. Natuurlijk laten we dit niet onopgemerkt passeren. Daarom krijgt u van ons deze week dagelijks een inkijk in de rijke fotogalerij van de Vlaamse openingsklassieker, vroeger de Omloop Het Volk geheten. Vandaag: spurten voor de zege. Swipe samen met ons doorheen 75 jaar Omloopgeschiedenis.

Zondag 5 maart 1950: ANDRÉ DECLERCK wint gemakkelijk de sprint van een kopgroep nadat de Omloop Het Volk voor het eerst over de Muur van Geraardsbergen trekt. Albert Wauters grabbelt daar de premie mee die de ontdekker van de Muur, Jérôme Stevens, daar geeft. In Ninove stapt hij prompt af en duikt een café binnen waar hij iedereen trakteert.

Door Hugo Coorevits en Patrick De Kuysscher (foto’s
AANGERADEN
Meest recent