Rukwinden tot 80 kilometer per uur en regen in de Omloop, Oliver Naesen ziet het graag gebeuren: “Gemakkelijker om prijs te rijden”

Foto: BELGA

VRT-weerman Frank Deboosere waarschuwt het peloton in zijn weerupdate voor komend weekend. Tijdens de openingsklassieker worden felle rukwinden voorspeld en regen voorspeld. Oliver Naesen laat het niet aan zijn hart komen: “Dit zijn de dagen waarom we dit vak doen.”

Frank Deboosere kondigt voor zaterdag niet enkel regen en uiterst wisselvallig weer aan maar ook rukwinden tot 80 km per uur en een zuidenwind die ruimt naar een zuidwester van 4 tot 5 Beaufort. “Het wordt zeker een heel schone koers om te volgen op tv. Ach, het zijn dé dagen die tellen, waarvoor we het doen en waarover je achteraf met veel plezier vertelt. De wind zit wreed goed. Dat betekent na de Bosberg diep in de finale de wind in de rug. De regen? Wreed leutig is dat niet, maar het is voor iedereen hetzelfde hé. Het is wel iets gemakkelijker om prijs te rijden. De rukwinden? We moeten zien recht te blijven hé, maar à propos, vorig jaar stond de wind even hard in Gent-Wevelgem hé. En dan heb ik het nog niet over die editie van vijf jaar geleden.” Toen waaide zelfs Gert Steegmans in de gracht. Zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne krijgen de renners van hetzelfde laken een broek, ook de wind waait even hard uit het zuiden. (hc)

Rukwinden tot 80 kilometer per uur en regen in de Omloop, Oliver Naesen ziet het graag gebeuren: “Gemakkelijker om prijs te rijden”
Foto: AFP