Dodelijk ongeval met asielzoekster: dan toch geen vluchtmisdrijf, getuige wordt verdachte

Foto: HBVL

Heusden-Zolder -

De politie van Heusden-Zolder, in Limburg, ondervraagt een verdachte, die betrokken zou zijn bij de dood van een Somalische asielzoekster afgelopen weekend. De vrouw zou om het leven gekomen zijn na een incident met een wagen. Aanvankelijk werd uitgegaan van vluchtmisdrijf maar dat wordt in twijfel getrokken door de plaatselijke recherche.

Een asielzoekster werd in de nacht van zaterdag op zondag aangereden in de Kapelstraat in Heusden. In eerste instantie was er sprake van vluchtmisdrijf nadat verschillende getuigen hadden gemeld dat er een vrouw was aangereden. Maar bijkomend onderzoek van de recherchediensten week van dat pad af.

Geen ‘gewone’ aanrijding

Het parket van Limburg startte een onderzoek en stuurde een verkeersdeskundige naar de plaats van de feiten om de omstandigheden te bestuderen. Op basis van camerabeelden, medisch-forensische vaststellingen en de autopsie zou de vrouw niet aan een ‘gewone’ aanrijding overleden zijn, maar zou er zich een incident met een wagen hebben plaatsgevonden.

LEES OOK. Asielzoeker overleden na aanrijding met vluchtmisdrijf in Heusden-Zolder

Een getuige die aanvankelijk verhoord werd, werd inmiddels gearresteerd door de politie en wordt dinsdag als verdachte verhoord. De onderzoeksrechter bekijkt nu of er sprake is van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Door lla