Indonesische commissaris mikpunt van spot na interview: “Vrouwen kunnen zwanger worden in zwembad zonder penetratie”

Foto: Getty Images

“Vrouwen kunnen zelfs zonder penetratie zwanger worden tijdens het zwemmen”: die opmerkelijke uitspraak heeft een commissaris van de Indonesische kinderbeschermingsorganisatie gedaan. Uiteraard is dat onzin, en ze werd dan ook het slachtoffer van hoongelach op sociale media. Ze verontschuldigt zich voor haar uitspraken.

Het was een bijzonder opmerkelijke passage tijdens het interview van Sitti Hikmawatty in Tribun Jakarta. De commissaris bij de Indonesische kinderbeschermingsorganisatie beweerde plots dat penetratie helemaal niet nodig is om een vrouw zwanger te laten worden in een zwembad.

“Er is een bijzonder sterk type van mannelijk sperma dat zwangerschappen kan veroorzaken in een zwembad bij vrouwen die seksueel actief zijn”, zei Hikmawatty. “Soms kunnen mannen opgewonden worden van het zien van vrouwen in hun badpak en dan ejaculeren.”

Die uitspraken slaan nergens op en hebben geen enkele grond van waarheid, zeggen dokters. “Ten eerste ejaculeren niet veel mensen in het zwembad en ten tweede kan sperma niet overleven in water met chloor erin en al zeker niet in de vagina van een vrouw zwemmen”, zeggen ze in koor aan Jakarta Post.

Vanwaar die uitspraken dan? Hikmawatty verontschuldigde zich er al voor en zei dat ze die in haar eigen naam maakte uit onwetendheid. Daarmee kon ze niet voorkomen dat ze op sociale media veelvuldig uitgelachen werd.