Belgen kennen volledig programma voor WK baanwielrennen in Berlijn

Bron © BELGA

Foto: Marc Van Hecke

Woensdag gaan de wereldkampioenschappen baanwielrennen van start in de Duitse hoofdstad Berlijn. De Belgische deelnemers kennen intussen hun volledige programma.

Tijdens de persconferentie van de Belgische ploeg vorige week moesten de laatste vraagtekens wat betreft de opstelling nog ingevuld worden, intussen is dat na de laatste trainingen gebeurd. In de ploegenachtervolging voor vrouwen, die reeds op de openingsdag van start gaat, worden voor de kwalificaties Jolien D’hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt aangevuld met Gilke Croket. Anders dan verhoopt, blijkt vaste waarde Annelies Dom na een blessure nog niet conditioneel top.

Croket geeft daardoor forfait voor de scratch, die ook op woensdag staat geprogrammeerd. In het omnium voor vrouwen wordt de voorkeur gegeven aan Jolien D’hoore boven Lotte Kopecky, die dan weer de Belgische eer verdedigt in de puntenkoers. In de kilometer bij de mannen is er geen vervanger voor Rune Herregodts, die forfait gaf na een knieblessure.

Drie van de elf afgereisde Belgen zitten voorlopig op de reservebank: Fabio Van den Bossche, Annelies Dom en Katrijn De Clercq.

Programma Belgen WK baanwielrennen Berlijn:

Woensdag 26/2: kwalificaties ploegenachtervolging vrouwen (Jolien D’hoore/Lotte Kopecky/Shari Bossuyt/Gilke Croket)

Donderdag 27/2: vervolg ploegenachtervolging vrouwen

Vrijdag 28/2: omnium vrouwen (Jolien D’hoore), puntenkoers mannen (Kenny De Ketele)

Zaterdag 29/2: omnium mannen (Lindsay De Vylder), ploegkoers vrouwen (Jolien D’hoore/Lotte Kopecky)

Zondag 1/3: keirin vrouwen (Nicky Degrendele), puntenkoers vrouwen (Lotte Kopecky), ploegkoers mannen (Kenny Deketele/Robbe Ghys)